Haberler

İslam Konferansı Gençlik Formu Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı KKTC'de Yapılacak

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Bünyesinde Faaliyet Gösteren İslam Konferansı Gençlik Forumu Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı KKTC'de Gerçekleştirilecek.

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) bünyesinde faaliyet gösteren İslam Konferansı Gençlik Forumu Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı KKTC'de gerçekleştirilecek.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın organizasyonu ve Başbakanlığa bağlı Gençlik Dairesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda, forumun ileriki dönemdeki faaliyetleri planlanacak ve stratejileri belirlenecek. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'nın açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantıda, Danışma Kurulu üyelerinin "Medeniyetler İttifakı için Gençlik Girişimi" konusunda hazırladığı makaleler tartışılacak.

18-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantıya, başta İslam Gençlik Forumu olmak üzere, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Arap Ligi Eğitim, Kültür ve Bilim Organizasyonu (ALECSO), Uluslararası Gelişme Organizasyonu ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcileri ve çeşitli İslam ülkelerinin parlamenterleri ile İslam Gençlik Forumu Sekreteryası görevlilerinden oluşan yaklaşık 25 kişilik bir heyetin katılması bekleniyor.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, forumun başlıca hedeflerinin İKÖ'ye üye ülkelerin uluslararası platformdaki statüsünü ve çıkarlarını gözeterek kuvvetlendirmek ve dünya gençliğini ilgilendiren konularda bilgi ve deneyim merkezi haline gelmek olduğu ifade edildi. Formun ayrıca, üye ülkelerdeki gençlik politikalarını, gençlerin yaratıcı potansiyelini en etkin şekilde kullanmalarını sağlamak suretiyle güçlendirmeyi hedeflediği de belirtildi.

Açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Sekreteryası, üye ülkeler ve kurum-kuruluşlar nezdinde gerçekleştirdiği yoğun temaslar neticesinde İKÖ ile ilişkilerde büyük bir ilerleme kaydedildiği de belirtildi ve İslam Konferansı Gençlik Formu uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı'nın KKTC'de gerçekleştirilecek olmasının bunun örneklerinden biri olduğu vurgulandı.

(MG-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title