Haberler

Kudüs Zirvesinde Aile Fotoğrafı Çekildi! Erdoğan, Abbas'ı Yanından Ayırmadı

Güncelleme:

Trump'ın Kudüs kararı sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı, Erdoğan'ın çağrısıyla İstanbul'da toplandı. İİT'ye katılan liderler aile fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, Mahmud Abbas'ı yanından ayırmadı.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösteren İslam ülkelerinin liderleri, bugün İstanbul'da bir araya geldi. Zirveye 16'sı lider düzeyinde 48 ülkeden katılım oldu. Zirve boyunca Filistin Lideri Mahmud Abbas'ı yanından ayırmayan Erdoğan, aile fotoğrafı çektirirken de Filistin Lideri'ni yanında tutarak dünyaya mesaj verdi.

TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından dönem başkanı Türkiye'nin ev sahipliğinde olağanüstü toplandı.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

Anadolu Ajansının "ev sahibi fotoğraf sağlayıcı" olduğu İİT Olağanüstü Zirvesi kapsamında, aile fotoğrafı çektirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Lideri Mahmud Abbas'ı yanında tutarak dünyaya mesaj verdi

KUR'AN-I KERİM OKUNDU

Katılımcıların salona geçmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu.
İŞTE KATILAN ÜLKELER

İİT Olağanüstü Zirvesi'ne 48 ülkeden katılım olurken, Afganistan, Azerbaycan, Brunei, Endonezya, Filistin, Gine, İran, Katar, Kuveyt, Komorlar, Lübnan, Sudan, Ürdün ve Yemen cumhurbaşkanı, devlet başkanı ya da kral, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı, Cibuti, Kazakistan Meclis Başkanı, Pakistan ve Malezya başbakan, Özbekistan senato başkanı, Umman Sultan'ın özel temsilcisi düzeyinde katılım sağlıyor.

Gözlemci ülkelerden KKTC'yi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, misafir ülke statüsünde bulunan Venezuela'yı da Devlet Başkanı Nicolas Maduro temsil ediyor.

SONUÇ BİLDİRGESİ YAYIMLANACAK

Zirve kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkelerinin liderleriyle bir araya gelerek Kudüs'ün ABD tarafından "İsrail'in başkenti" olarak tanınmasına karşılık atılacak adımları ele alacak. Söz konusu toplantının ardından bir de sonuç bildirgesi yayımlanacak.

ÖĞLENE KADAR SÜRECEK

Zirve öncesinde ilk olarak dün kıdemli memurlar toplantısı düzenlendi, bugün ise öğlene kadar Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı yapılacak. İİT Olağanüstü Zirvesi'ne 16'sı lider düzeyinde 48 ülkeden katılım olacak. Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Endonezya, Filistin, Gine, İran, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Somali, Sudan, Togo, Ürdün ve Yemen'den cumhurbaşkanı, devlet başkanı ya da kral, Cibuti, Malezya ve Pakistan'dan da başbakan düzeyinde katılım gerçekleşecek. Komorlar devlet sekreteri, Umman başbakan yardımcısı seviyesinde temsil edilecek. Kazakistan ve Özbekistan'dan ise meclis başkanları zirveye katıldı. Gözlemci ülkelerden KKTC'yi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, misafir ülke statüsünde bulunan Venezuela'yı da zirvede Devlet Başkanı Nicolas Maduro temsil ediyor.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title