Haberler

İslam Dünyası Ortak Gençlik Günü" 3 Eylül Oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 3 Eylül'ün İslam Dünyası Ortak Gençlik Günü olarak belirlendiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 3 Eylül'ün İslam Dünyası Ortak Gençlik Günü olarak belirlendiğini açıkladı.

Kılıç, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik ve Spor Bakanları (ICSYM) Gençlik Üzerine Daimi Bakanlar Konseyi Toplantısına katıldı.

Kılıç, Bakü'nün ev sahipliğinde bugün resmi açılışı yapılacak 4. İslami Dayanışma Oyunlarının başarıyla gerçekleştirileceğinden emin olduğunu belirtti.

İslam coğrafyasının her açından birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıç, İslami Dayanışma Oyunlarının bu birliğin sağlanması için en önemli fırsatlardan biri olduğunu ifade etti.

-"İslamofobiye karşı ortak mücadele vermemiz gerekiyor"

İslam Dayanışma Sporları Federasyonunun İslam ülkelerini bir araya getirmek, İslam coğrafyasının çocuklarını birbirlerine entegre edebilmek için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2021 yılında oyunlara ev sahipliği yapacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah Azerbaycan'ın başarısını takip ediyor olacağız. Aynı kaderi paylaşan insanlar, aynı fikir etrafında toplanabilirler. Hiç bir güç bu insanların gerçek bir düşünce etrafında toplanmasını engelleyemez. Peygamberimiz insanları aynı vücudun farklı parçaları olarak tanımlamıştır. Eğer bir insanın çektiği acı başka insanlar tarafından anlaşılabilirse o zaman müşterek İslam dünyasından bahsedebiliriz. Bildiğiniz gibi bugün benzer sorunlara sahibiz. Saldırılar bizim ortak kimliğimiz üzerinden yapılıyor. Bu saldırılara ortak karşılık vermemiz gerekiyor. Örneğin İslamofobiye karşı ortak mücadele vermemiz gerekiyor. Sorun sesimizin yeteri kadar duyulamaması. İnsanların İslam'ın barış dini olduğunu anlamasını sağlamamız gerekiyor. İslam'ın kelime anlamı da barış demektir."

İslam'ın hiçbir şekilde şiddetle bağdaştırılamayacağını söyleyen Kılıç, çocuklar arasında çok yaygın olan bilgisayar oyunlarının bazılarının İslamofobi ve şiddet unsurları içerdiğine dikkat çekti.

Kılıç, toplantı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın çok başarılı bir spor organizasyonuna imza attığını belirterek tüm sporculara ülkelerini başarıyla temsil etmeleri dileğinde bulundu.

İslami Dayanışma Oyunlarının 5'cisinin İstanbul'da yapılacak olmasının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Kılıç, "Biraz önceki toplantıda önümüzdeki dönem yapılacak toplantının tarihi ile alakalı çalışmaları kesinleştirdik. Aynı şekilde 3 Eylül gününü İslam Dünyası Ortak Gençlik Günü olarak karara bağladık. İnşallah bundan sonra daha fazla iş birliği içerisinde gençlerimizin de birbirleriyle daha yakın yapacakları çalışmalarla tüm İslam dünyasının ve insanlığın geleceğine daha fazla katkıda bulunacağız." dedi.

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumunca (İKGF-Dİ) yine Bakü'de düzenlenen "Model OIC" diplomasi simülasyon Zirvesinde İKGF-Dİ'nin kuruluş günü olan 3 Eylül, "İİT Ortak Gençlik Günü" olarak önerilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Azerbaycan Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title