Haberler

İslam Dede Bu Kezde Barış İçin Yollara Düştü

Ordulu Nureddin İslam (73), Irak eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in asılmasına tepki göstermek için Ankara'ya yürüyor.

Ayağında çarık, belinde heybesi ve boynuna astığı pankart ile Ankara'ya 'Barış' yürüyüşü düzenleyen Nureddin İslam, Saddam Hüseyin'in mübarek Kurban Bayramı arefesinde asılmasına İslam ülkelerinin ve dünya insanlarının sessiz kalması ve tepki göstermemesine kızarak Ordu'dan Ankara'ya kadar protesto yürüyüşü yapma kararı aldı.

İdamın sadece Saddam Hüseyin'in öldürülmesi olarak algılanmaması gerektiğin söyleyen Nureddin İslam, "Papayı törenle karşıladık, teröristlerin başı Abdullah Öcalan'ı adeta balla kaymakla besliyoruz. İnsanlık suçu işleyen herkese insan hakları muamelesi yapılıyor oysa Saddam Hüseyin'e bu hak tanınmadı ve İslam dinin önemli günlerinden olan Mübarek Kurban Bayramı arefesinde tüm müslümanların gözü önünde asıldı. Ben Iraktaki kanın durması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğim ve buradan ABD Başkanı George Bush ile görüşmek için izin alacağım ve bana izin verilmesi halinde ABD'ye giderek Iraktaki kanın durmasını isteyeceğim" diye konuştu.

Ordu'dan yola çıkan, daha sonra Samsun, Merzifon'a uğrayan Nureddin İslam, son olarak Çorum'a geldi. Bir haftadır yollarda olan İslam Dede, gittiği illerde geceyi hastanelerde geçiriyor. Daha öncede Orduspor'a verilen cezayı protesto etmek, fındık fiyatlarına tepki ve üniversiteye teşekkür için Ankara'ya yürüyen İslam Dede, şimdide Irak'ta barış sağlanması için yürüyor.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title