Haberler

Yağış Sonrası İstinat Duvarı Çöktü Mezarlar Kaydı

Güncelleme:

İslahiye'de kar yağışının ardından etkili olan sağanak yağmur nedeniyle mezarlıktaki istinat duvarının çökmesiyle toprak kayması meydana geldi, bazı mezarlar kaydı.

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde kar yağışının ardından etkili olan sağanak yağımur nedeniyle bazı mezarlar kaydı.

BAZI MEZAR TAŞLARI YOLA SAVRULDU

İlçede dün geceden itibaren etkili olan kar ve sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Amanos Dağları eteklerindeki Kayabaşı Mahallesi'ndeki mezarlığı istinat duvarının çökmesinin ardından toprak kayması meydana geldi. Bazı mezar taşlarının yola savrulduğu mezarlıkta, bazı mezarların da yerleri değişti.

30 YILLIK MEZARLAR ZARAR GÖRDÜ

Mahalle sakinlerinden Hayri Koç, 30 yıllık mezarlığın son yağışlarla birlikte zarar gördüğünü belirterek, gördükleri manzaraya şaşırdıklarını söyledi. Yola savrulan mezar başında dua eden Sami Yıldırım ise, kar yağışıyla birlikte tehlikenin devam ettiğini ifade etti.

İLÇE MERKEZİNDE KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI YAPILDI

İlçe merkezinde 20 santimi bulan kar kalınlığı nedeniyle belediye ekipleri, temizleme çalışması yaptı. İslahiye Belediyesi tarafından hasar gören mezarlıkların onarılması için de çalışma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Kayabaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title