Haberler

İslahiye'de salçalık biber tezgahlarda yerini aldı

Güncelleme:

İslahiye'de salçalık biber tezgahlarda yerini aldıGAZİANTEP - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yemeklerin vazgeçilmez lezzeti olan salçalık biber, tezgahlarda yerini aldı.

İslahiye'de salçalık biber tezgahlarda yerini aldı

GAZİANTEP - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yemeklerin vazgeçilmez lezzeti olan salçalık biber, tezgahlarda yerini aldı.

İslahiye'de her yıl Eylül ayında satışına başlanılan salçalık tatlı biberin satışına başlanıldı. İlçede kurulan Çarşamba pazarında salçalık kırmızı biberler tezgahlardaki yerini aldı. Pazarda 2 lira 50 kuruştan satın alınan biberler, ev hanımları tarafından evlerde temizlenip, salçaya dönüştürülüyor. Özenle temizlenip, tohumlarından ayıklanan biberler, salçaya dönüştürülerek mutfaklardaki yerini alıyor.

Salçalık biber satıcısı Veysel Akkuş, biberleri Adana'dan getirdiklerini belirterek, ilçeye 5 ton biber getirdiklerini söyledi. Salçalık biberlerin yoğun ilgi gördüğünü belirten Erzin, "Biberin 8. aydan 11. aya kadar tatlı ve acı biber olarak bulunabilir. 100 kilo biberden 19 ile 20 kilo salça elde ediliyor" dedi.

Salçalık biber alan Mehmet Yıldırım, salçanın yemeklerin vazgeçilmezi olduğunu ve her yıl biber alarak salça yaptıklarını söyledi.

Biber satış alanındaki tezgahlarda, zabıta ekiplerinin sık sık denetim yaptığı görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep İslahiye Eylül Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title