Haberler

İslahiye?de Doğalgaz Kazı Çalışmaları Başladı

İslahiye'de doğalgaz kazı çalışmaları başladıGAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, doğalgaz çalışmaları kurban kesilmesi ve dua edilmesinin ardından yapılan ilk kazıya başladı.

İslahiye'de doğalgaz kazı çalışmaları başladı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, doğalgaz çalışmaları kurban kesilmesi ve dua edilmesinin ardından yapılan ilk kazıya başladı.

İslahiye'nin son yıllarda en büyük hayallerinden biri durumuna gelen doğalgaz İslahiye Belediyesi ile Gazdaş arasında bir yıldır süren görüşmelerinin ardında gerçek oldu. İlçeye doğalgaz gelmesi kapsamında kazı çalışmaları Serinevler Mahallesi'nde başladı. Büyükşehir Belediyesi, İslahiye Belediyesi ve GAZDAŞ işbirliğiyle başlatılan çalışmalar için kazı alanında düzenlenen törene; İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, GAZDAŞ Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, GAZDAŞ Yapı Müdürü Ali Güzelel ile vatandaşlar katıldı.

İslahiye Belediyesi imamlarının yaptığı duanın ardından iki kurban kesilerek başlanan çalışmaların hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Kemal Vural, "Kimse inanmıyordu ama biz hayalleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Doğalgaz çalışmamızın ilk bölümünü buradan başlattık. Bunun nedeni daha önce buradaki apartmanlarımızda alt yapının hazır olması ve GAZDAŞ istasyonuna yakın olmasıdır. Belediye olarak tüm yasal imkanları kullanarak bundan sonra ilçemizde yapılacak inşaatlarda doğalgaz altyapısı olmayanlara ruhsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

GAZDAŞ Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın ise bu yıl 30 kilometrelik bir yatırım planı yaptıklarını ve önümüzdeki yıl içerisinde ilçenin yüzde 60'ını doğalgazla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muzaffer Yalçın Kemal Vural Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title