Haberler

İslahiye Belediye Başkanı Hakkında Gensoru Önergesi Verildi

İslahiye Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Malike Uludağ Hakkında 'Görevi Kötüye Kullandığı ve Kamuyu Zarara Uğrattığı' Gerekçesiyle Gensoru Önergesi Verdi

İslahiye Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Malike Uludağ hakkında 'görevi kötüye kullandığı ve kamuyu zarara uğrattığı' gerekçesiyle gensoru önergesi verdi.

     Belediye Meclis Salonu'nda yapılan Meclis toplantısında, izinde olduğu gerekçesi ile katılamayan Başkan Malike Uludağ hakkında 12 Meclis Üyesi gensoru önergesi sundu.

     Belediye Başkanına vekaleten toplantıya başkanlık eden Mustafa Karataşlıoğlu'na sunulan, 'Malike Uludağ'ın meclis yetkisi dahilinde bulunan alanlarda tasarrufta bulunması, belediyenin hak ve menfaatlerini korumamasına' ilişkin 12 maddelik önergeye 15 Meclis Üyesi'nden 12'si destek verdi.

     Meclis Üyesi Abidin Polat, yaptığı açıklamada, Belediye'nin Meclis'ten yetki almadan yaptığı işleri eleştirerek, 'Gensoru önergesini, Başkanın cevaplamasını istiyoruz. Yoksa en demokratik hakkımızı kullanarak gereken yasal prosedür yapılacaktır' dedi.

     Mustafa Karataşlıoğlu da izinden döndükten sonra 3 gün içerisinde Uludağ'ın yazılı gensoru önergesine cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

     (İSL-ZEY-RŞ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title