Haberler

İşkur'un, "İş ve Meslek Danışmanları" Ankaralı Sanayicilerle Buluştu

Ankara Sanayi Odası ile İŞKUR tarafından düzenlenen "İŞKUR Destekleri Bilgilendirme, İş ve Meslek Danışmanları ile Sanayicilerin Buluşması" toplantıları devam ediyor.

İkincisi OSTİM Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı'da yapılan toplantıda konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara'nın her yıl 100 binin üzerinde göç aldığını belirterek, "Ankara istihdam oluşturmada çok iyi bir konumdadır. Ankara'nın eğitim ortalaması Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bu avantajdan yararlanılması gerekir" dedi.

İşverenin çalışma ortamını iyileştirmek ve çalışanlara daha iyi iş imkanı sağlamak gibi belli yükümlülükleri olduğunu kaydeden OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, "Kimse kimseyi artık karın tokluğuna çalıştıramayacak. Bundan sonra iş yapmak isteyenler, çalışanları tatmin edecek ortamları oluşturmadığı müddetçe problemlerini çözemeyecekler. Şu anda emek sahipleri daha kıymetli, o kişi iş yerini seçecek" dedi.

İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, kurumun Yenimahalle Şubesi'nde 52 iş ve meslek danışmanının görev aldığını ifade ederek, Ankara geneli için bu sayının 275 olduğunu ifade etti.

Altuğ, "Danışmanlar iş yerlerinin mevzuat noktasında ne gibi ihtiyaçları ve eksiklikleri tespit edilmektedir. Bu konularda gereken çözümleri üretiyorlar. Geçen yıl yaklaşık 95 bin kişi ile görüştük. 50 bin iş yerinden eleman talebi aldık. Bunun 30 binini karşıladık" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title