Haberler

İskilip Belediye Meclisi Toplandı

İskilip Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Alındı.

İskilip Belediye meclisi Şubat ayı toplantısında önemli kararlar alındı.

Belediye Meclisi toplanarak denetim komisyonuna beş üye seçimi yapılırken,

ardından şehir içi taşıma ücretlerine ilişkin madde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye meclisi şehir içi ulaşım ücretlerini 2006 yılı ocak ayı başında tespit edilen ücrette artış yapmazken, zam sadece şehir merkezi sanayi hattı için kabul edildi.

Şehir içi taşıma ücreti değiştirilmedi, ancak 900 kuruş olan uzun şehir merkezi-sanayi hattı 1 liraya çıkarıldı. Bozuk para temini hususunda yaşanan sıkıntılar da zammın verilmesinde göz önüne alınan kararda, şehir içi ücreti 750 kuruş ve öğrenci ücreti olan 500 kuruşluk rayiçler aynen muhafaza edildi.

Belediye meclisi aldığı kararla mülkiyeti, tapusu belediyeye ait olmayan kamunun ortak kullanımındaki alanlarda yani yollarda, cadde ve sokaklarda, meydanlarda kalıcı olarak yapılan taksi durakları, ekmek ve gazete satış büfelerinin yerlerinin belirlenmesi hususunda çalışma yapma kararı aldı.

Belediye Başkanı Orhan Öztürk, tapusu belediyeye ait olmayan yerlerdeki işgaliyenin yasal statüsünün farklı olduğunu, belediyenin buraları 2886 sayılı kanuna göre kiraya vermesinin mümkün olmadığını, buralardan bakanlar kurulunca tespit edilen limitlere göre işgalliye alınması gerektiğini söyledi.

Uygulamanın yıllarca yanlış yapıldığını, yer belirleme çalışmasının yapılmamasının şehirleri çirkinleştirdiği, kamuya ait yerlerin haksız kullanımlara yol açtığını belirten Öztürk, Buralardaki işgalliye uygulamalarının aslında tapusuz dükkan verme şekline dönüştüğünü, bunun suç ve yanlış olduğunu ifade edildi.

Belediye Başkanı Orhan Öztürk, şehrin en değerli yerlerinde dükkan sahibi olmak için yıllarını veren, servetini döken kişilerin işgalliye uygulamaları ile mağdur edildiğini, hemen karşısına konulan büfenin aynı şartlarda çalıştığını belirterek bu uygulamalar şehirciliğe, ticaretin temellerine, adalete ve kanunlara terstir. Yapan yöneticilerin suç işlediğini, geçmişten gelen bu tür haksızlıkların yasalar çerçevesinde düzeltilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

İskilip'te seyyar satıcılığın ve kaldırım işgalinin de bu espri ile yasaklandığı kaydedilerek, alınan kararla işgalliye yerleri meclis imar komisyonunca belirlenerek plana işlenecek.

Belediye Meclisi PTT ve Kadastro Müdürlüğü önündeki yıkılan eski sinema salonunun 900 metrekarelik kısmının parka ilave edilerek yeşil alana dönüştürülmesi belediye meclisinde kabul edilmedi.

Meclis'te yapılan görüşmeler esnasında başka yerlerin yeşil alana katılmasının daha yerinde olacağı belirtilirken Başkan Orhan Öztürk, ilçede her boşluğun bina yapılarak doldurulduğunu, burasının otopark ve yeşil alan olarak muhafaza edilmesi İskilip'in geleceği açısından önemlidir, zaten otopark konusunda ciddi sıkıntılar var bunu dikkate almak gerekir şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Orhan Öztürk, meclisin bu kararının yeniden değerlendirilmesi ve tekrar görüşülmesi amacıyla meclise geri gönderdi. Gönderme gerekçesinde şehirlerdeki her boş alanın yapılaşmaya konu olması sebebiyle tıkış tıkış hale geldiği, kişi başına düşen yeşil alan ortalamasının düşük olduğunu, şehir merkezindeki sıkışıklığı artırmanın yanlış olacağını, parkın genişletilmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İskilip buğday pazarı etrafının yoğun bir konut alanına dönüşmesi dolayısı ile ikinci bir buğday pazarının yerinin belirlenmesine ihtiyaç olduğu belirtilen mecliste bunun için bir araştırma inceleme çalışmasının başlatılmasına dair karar alındı.

İskilip'te ileride buğday borsasının da kurulmasının söz konusu olması sebebi ile yeni bir buğday pazarına ihtiyaç olduğu belirtildi. Mevcut buğday pazarının terminale ilave edilmesi söz konusu olduğu için bu kararın alındığı belirtiliyor.

Mecliste görüşülen bir diğer konuda belediye dükkanlarının satışı olup çoğunluğun oyları ile konu reddedildi. Başkan Orhan Öztürk, konu hakkında bilgi verirken uzlaşmaya rağmen SSK ve Maliyeye, Emekli Sandığına 2 yılda biriken bir trilyona yakın borcun belediyeyi sıkıntıya soktuğunu, yapılan özelleştirmeler ve personel sayısını azaltmaya rağmen mevcut sabit giderlerin belediye gelirlerinin üstünde olduğunu, ödenen kıdem tazminatları ile ödeneceklerin de ilave yük getireceğini açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun artık özerk bir yapıya kavuştuğunu, ileride alacaklarını haciz yoluyla tahsil çalışmasının ülke gündeminde yer alacağını, sabit giderlerin daha da azaltılması, bazı önemli yatırımların yapılması açısından bu satışların gerekli olduğunu belirti.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen oylamada meclis çoğunlukla satışlara ret kararı aldı. Belediye Başkanı Orhan Öztürk, kararın yeniden görüşülmesi için meclise geri gönderdi.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title