Haberler

İskenderun Körfezi'nde Petrol Arama Çalışması

Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (Tpao) Tarafından Hatay'daki İskenderun Körfezi'nde Petrol Araştırma Çalışmalarına Başlandığı Bildirildi.

Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Hatay'daki İskenderun Körfezi'nde petrol araştırma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Özel bir şirkete ait olan 52 metrelik, 931 groston ağırlığında ve içerisinde yabancı bilim adamlarının da bulunduğu M/V Pehlivan-2 adlı gemi, İskenderun Körfezi'nde 7 Nisan'dan itibaren sismik araştırma çalışmalarına başladı.

Günün büyük bölümünde İskenderun Körfezi'nin belirlenen bölgelerinde sismik araştırma yapan Pehlivan 2, gece İskenderun Limanı'na demirliyor.

Bu konuda, balıkçılara yapılan uyarıda ise geminin 7-15 Nisan tarihleri arasında Mavi Yalı-Botaş İsdemir mevkilerinde, 15-21 Nisan tarihlerinde de Mavi Yalı-Arsus arasında araştırma yapacağı ve bu bölgelere yaklaşmamaları gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title