Haberler

İskenderun - Katoliklerden Şehitlere Saygı, İsrail'e Tepki

Türkiye Katolik Episkopusları Ruhani Kurulu Üyesi, Katolik Dinler Arası Kurulu Komisyon Başkanı Yusuf Sağ, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Meydana Gelen Terör Saldırısında Şehit Olanların Önünde Saygıyla Eğildiğini, Yardım Gemisine İsrail'in Yaptığı Saldırının Utanılacak Bir Olay Olduğunu Söyledi.

TÜRKİYE Katolik Episkopusları Ruhani Kurulu Üyesi, Katolik Dinler Arası Kurulu Komisyon Başkanı Yusuf Sağ, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde meydana gelen terör saldırısında şehit olanların önünde saygıyla eğildiğini, yardım gemisine İsrail'in yaptığı saldırının utanılacak bir olay olduğunu söyledi.

İskenderun'da yarım asırı aşkındır sinema olarak kullanıldıktan sonra restore edilen Süryani Katolik Kilisesi'nin açılış törenine İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile Katolik Süryani vatandaşları katıldı. Açılış ayininin ardından Dinler Arası Kurulun Komisyon Başkanı Yusuf Sağ, vatanın korunması için İskenderun'da şehit verdiğine dikkat çekerek "Şehitlerin önünde eğiliyorum. Anne babalarına, başta Türk Silahlı Kuvvetleri başkomutanından en alt tabakasına kadar başsağlığı diliyorum. Onların üzüntülerini paylaşıyorum. Patriğimizin üzüntülerini dün de Cumhurbaşkanımıza ilettiğimiz gibi orada paylaştığımız gibi burada da bütün dünyaya üzüntülerimizi ilan etmek istiyoruz"dedi.

UTANILACAK VE ÜZÜCÜ OLAY

Gazze'ye giden yardım gemisine yapılan saldırıyı da değerlendiren Yusuf Sağ, "Barışın dışında hiçbir amaç taşımayan barış gönüllerince sıkıntı çekmekte olan, açlık sefalet ve hakikaten insanlığın ayıbı olacak Filistinli kardeşlerimizin biraz yardımına katılmak üzere, onların acılarını dindirmek üzere gemilerine saldırılması üzücü ve utanılacak bir olaydır. Yalnız Filistin'de değil dünyanın her hangi bir yerinde isterse Nepal'da isterse Afrika'da olsun dünyanın herhangi bir yerinde açları doyurmak, hastalara sahip çıkmak sıkıntıdakilerin sıkıntılarını paylaşmak bu dinin, Allah'ın emirdir bunu din emrediyor"diye konuştu.

Bu gibi olayları nefretle kınadıklarını sözlerine ekleyen Yusuf Sağ, şunları kaydetti:

"Yaralılara acil şifa, barış uğruna şehit olmuş kardeşlerimizde rahmet diliyorum. Allah vatanımıza milletimize devletimize ve tüm dünyaya acılar nasip etmesin. Bizim milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Vatan herkesin, bu vatanı kendi canını koruduğun gibi koruman gerekiyor. Vatanını sevmeyen Allah'a inanamaz, 'inanırım' diyemez yalan söyler. İnsanları sevmeyen 'Ben Allah'a inanıyorum' diyemez yalan söylüyor. Onun için bizim birliğe beraberliğe mağdurların yanında olmaya zavallıların zavallılığını paylaşmak, bu bizim dinimizin gereği."

Süryani Katolik Kilisesi'nin açılışı nedeniyle planlanan kokteyl ise yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi.

Görütü Dökümü

----------------

- Kilese ayinine katılan İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu

- Ayine katılanlar vatandaşlar

- Ayinin yapılması

- Dinler Arası Kurulun Komisyon Başkanı Yusuf Sağ

- Genel ve detay görnütüler

Haber-Kamera: Ufut AKTUĞ/İSKENDERUN, (HATAY),(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title