Haberler

İskenderun'da İki Evin Üzerine Kaya Düştü

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aşırı yağışın etkisiyle yüksek kesimlerden kopan kayaların iki evin üzerine düşmesi sonucu, bir kişi yaralandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aşırı yağışın etkisiyle yüksek kesimlerden kopan kayaların iki evin üzerine düşmesi sonucu, bir kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçede öğlen saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve yağışın ardından yüksek kesimlerden kopan kayalar, Gültepe Mahallesi'nde yaşayan Kurt ve Balaban ailelerine ait iki evin üzerine düştü.

Kayaların, evlerin tavanını delerek içeri girmesi sonucu 5 çocuk annesi Sinem Balaban yaralandı. İki evde yaşayan 11'i çocuk 14 kişi yara almadan kurtuldu.

Olayın ardından komşularının yardımıyla evden çıkarılan Balaban, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Evine kaya düşen Mehmet Kurt, akşam saatlerinde 6 çocuğu ve eşi ile evde oturduğu sırada büyük bir gürültü duyduklarını ve deprem zannederek dışarı çıktıklarını belirtti.

Daha sonra evin mutfak bölümüne baktıklarında dev bir kaya parçasının yüksekten koparak eve düştüğünü fark ettiklerini vurgulayan Kurt, "Evin salonunda ailece oturuyorduk. Dışarıda şiddetli yağmur yağıyordu. Birden bir gürültü koptu. Deprem oluyor diye dışarıya kaçtık. Bir de baktık ki evin içerisine kaya düşmüş. Eşim 15 dakika önce mutfaktaydı. Çok korktuk. Hem eşimi hem de bizi Allah korudu, yoksa ölebilirdik" dedi.

Kurt, olayın ardından yan taraftaki komşularına ait eve de kaya düştüğünü ve Sinem Balaban'ın yaralandığını bildirerek, Balaban'ı evden çıkararak hastaneye gönderdiklerini ifade etti.

Gültepe Mahallesi'ne giden polis ve itfaiye ekipleri de evlerde incelemelerde bulunarak, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun Gültepe Balaban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title