Haberler

İşkenceden Tutuklanan Üvey Baba: Kazayla Vurdum

Adana'da 10 Yaşındaki M.u.'yu Karnından Kuru Sıkı Tabancayla Yaralayıp, Vücudunun Değişik Yerlerini Bıçakla Kestiği İddia Edilen Üvey Baba 34 Yaşındaki Tayfun Demirtaş Tutuklandı. Demirtaş Tutuklandığı Mahkemede, 'Kazayla Tabanca Ateş Aldı' Diyerek Kendini Savundu.

Adana'da 10 yaşındaki M.U.'yu karnından kuru sıkı tabancayla yaralayıp, vücudunun değişik yerlerini bıçakla kestiği iddia edilen üvey baba 34 yaşındaki Tayfun Demirtaş tutuklandı. Demirtaş tutuklandığı mahkemede, ''Kazayla tabanca ateş aldı'' diyerek kendini savundu.

Denizli Mahallesi'nde 2 gün önce meydana gelen olayda, işsiz Tayfun Demirtaş'ın birlikte yaşadığı Münevver U.'nun ilk eşinden olan oğlu M.U., evlerinin kenarındaki boş arsada işkence yapılmış ve karın bölgesinden kuru sıkı tabancayla vurulmuş halde bulunmuştu. Adana Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren M.U.'nun sağlık durumu iyiye giderken üvey babası Tayfun Demirtaş dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Demirtaş, nöbetçi 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'Ruhsatsız tabanca bulundurmak, hayati tehlike geçirtecek şekilde adam yaralamaktan' tutuklandı. Bıçakla yaralama ve gasp suçlarından sabıkası bulunan Demirtaş, polisteki ve nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, ''Olay günü, evde M.U. ve 12 yaşındaki Mustafa ve ben vardım. Münevver, telefon açıp kendisini almamı istedi. Ben de yastığın altında sakladığım bilye atan tabancamı yanımda götürmek için aldım. Bu sırada kazayla tabanca ateş aldı. Taksi çağırıp çocuğu hastaneye gönderttim. Şokta olduğum için sonradan annesiyle birlikte hastaneye gittim'' diyerek kendini savundu.

İŞKENCECİ ÜVEY BABA: ÇOCUKLARINI ÖLDÜRECEĞİM

Bu arada, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, M.U.'nun devlet koruması altına alınması için çalışmalarını sürdürürken, tutuklanan Demirtaş'ı 6 ay önce tabancayla yaralayan M.U.'nun annesiyle ayrılıp boşanma davası açan öz babası 37 yaşındaki Süleyman U., Adana 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanıyor. Süleyman U., mahkemede verdiği savunmasında, Demirtaş'ın kendisini ve çocuklarını öldürmekle tehdit ettiğini iddia etti. Aylar önce çocuğunun başına gelecekleri poliste ve mahkemede anlatan Süleyman U., ''"Eşim ile ayrılmıştık. Çocuklarım bende kalıyordu. Çocuklarımı okula yazdırmak için ayrıldığım eşimden kimliklerini istemeye gittim. Tayfun, beni konuşmak için evlerinin ikinci katına çıkarttı. Bana 'Eşini elinden aldım. Seni ve çocuklarını öldüreceğim' dedi. Tartışma sırasında tabancamla ateş ettim'' dedi. Demirtaş ise, kendisini yaralayan Süleyman U.'dan şikayetçi olmadı. Süleyman U.'ya ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemede önümüzdeki günlerde karar duruşmasına çıkacak.

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title