Haberler

İşitme Engelliler Spor Federasyonu'ndan Parlamenterler Birliği'ne Ziyaret

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil."Engelli meselesi sadece bir sağduyu değil, aynı zamanda bir hak ve adalet meselesidir."

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil:

-"Engelli meselesi sadece bir sağduyu değil, aynı zamanda bir hak ve adalet meselesidir. Engelli insanlarımız da eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmalıdır"

Türk Parlementerler Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ve beraberindekiler, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil'i ziyaret ederek, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 26 Temmuz-5 Ağustosta düzenlenecek 2013 Defolimpik Oyunları ile ilgili bilgiler verdi.

Görüşmede Pakdil, azmin tüm engelleri ortadan kaldırdığını ifade ederek, federasyonun çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Hükümetn federasyonlara ve sporculara verdiği desteğin başarıyı daha da artırdığını vurgulayan Pakdil, "Engelli meselesi sadece bir sağduyu değil, aynı zamanda bir hak ve adalet meselesidir. Engelli insanlarımız da eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmalıdır. Bizim üzerimize düşen görev ise engelli vatandaşlarımıza bu haklarından faydalanmaları için imkan ve fırsatlar sağlamak olmalıdır. Bu fırsatlardan bir tanesi de spor müsabakalarıdır" ifadelerini kullandı.

Engellli vatandaşların sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıyla yetkili kurumların yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda çalışmalarda bulunması gerektiğini dikkati çeken Pakdil, engelli vatandaşların, hayata sarılmaları ve geleceğe güvenle bakmalarının ancak bu sayede olacağının altını çizdi.

Pakdil, şunları kaydetti:

"2005 yılında çıkartılmış olan Özürlüler Kanunu, bu çerçevede, oldukça önemli bir adım olmuştur ve Türkiye'deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamını ciddi manada genişletmiştir. Spordaki başarıların ödüllendirilmesi de engelli sporcularımızın sayısını da artırmıştır. 2012 yılında, amatör sporun geliştirilmesi ve sporun tabanda yayılması için amatör spora 25 milyon lira destek verildi. Futbol Federasyonu dışındaki özerk federasyonlara, 2012 yılında 256 milyon lira kaynak aktarıldı.  Ülkemiz adına başarılara imza atan sporcularımıza büyük ödüller verilmeye başlandı. Olimpiyatlarda birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye  bin Cumhuriyet altını veriliyor. Bu ödül yönetmeliği de gençlerimizi spora yöneltmiş ve başarıyı artırmıştır."

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan da 2013 Defolimpik Oyunları'nda hedeflerinin 20-25 madalya almayı belirlediklerini ifade ederek "15 branşta faaliyetlerine devam eden Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, 10 yıllık bir federasyon olmasına rağmen 8 bin sporcu gibi önemli bir rakama ulaştı. Bulgaristan'da yapılacak Defolimpik Oyunları için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Oyunlara 220 oyuncu ile katılacağız. 2017 yılında da Defolimpik Oyunları'na da ev sahipliği yapacağız. Oyunlar 100 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcunun katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilecek. Şuan yürütülen çalışmalar 2017'nin altyapısını oluşturacak" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Pakdil Osman Arslan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title