Haberler

İşitme Engelliler Milli Federasyonu, Sağırlar Kongresi İçin Güney Afrika'yla Yarışıyor

16. Dünya Sağırlar Kongresi'nin İstanbul'da Yapılması İçin Güney Afrika Cumhuriyeti'yle Yarışan Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Destek Bekliyor.

16. Dünya Sağırlar Kongresi'nin İstanbul'da yapılması için Güney Afrika Cumhuriyeti'yle yarışan Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu destek bekliyor.

Kurulduğu 1960 yılından bu yana işitme engellileri sosyal yaşamın her alanına katmak için çalışan Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu (TİEMF), hayata geçirdiği önemli projelerle işitme engellilerin sesini duyurmaya çalışıyor.

4 yılda bir yapılan ve bu alanda 10 bini aşkın katılımcının hazır bulunacağı "16. Dünya Sağırlar Kongresi"ne aday olan federasyon, yetkililerden destek bekliyor. Kongrenin İstanbul'da yapılması için çalışmalarını sürdüren Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu, işitme engelliler için ayrı bir anlam taşıyan bu kongrenin Türkiye'de yapılması için Güney Afrika Cumhuriyeti ile yarışıyor. Dünyada işaret dilini kabul eden 44 ülkeden biri olan Türkiye'deki İşitme Engelliler Federasyonu, kongrenin Türkiye'de yapılmasıyla Türk İşaret Dili'ni tanıtma imkanı da bulacak.

Yaptıkları çalışmalara destek bulamamaktan yakınan TİEMF Başkanı Ercüment Tanrıverdi, gerekli imkanın verilmesi halinde çok daha önemli projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Türkiye ve Güney Afrika'nın yarışacağı bu zorlu yarışta ipi göğüsleyen taraf olmak için çalıştıklarını söyleyen Tanrıverdi, destek olmadan bunun mümkün olmayacağının altını çizerek şöyle konuştu:

"Bu alanda dünyanın en büyük organizasyonunu Türkiye'ye getirmek için uğraşıyoruz. Çok zor bir adaylık elemesini geçtik. Şimdi önümüzde sadece bir ülke kaldı. Gerekli desteği bulduğumuz takdirde bütün dünyanın dikkatini Türkiye'ye çekeceğiz. Temmuz ayında İspanya'da yapılacak 15. Dünya Sağırlar Kongresi'ne güçlü katılabilmek için Başbakanlık Tanıtma Fonu'nda onaylanması beklenen projenin bir an evvel hayata geçmesini bekliyoruz".

Türkiye'nin adaylığının oylanacağı 15. Dünya Sağırlar Kongresi, 16-23 Temmuz 2007 tarihinde İspanya'nın Madrid şehrinde yapılacak. 16. Dünya Sağırlar Kongresi ise Türkiye'nin adaylığı kazanması halinde 2011 yılı Temmuz ayında İstanbul'da gerçekleşecek.

(EK-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title