Haberler

OMÜ'de İşitme Engelli Hastaları İçin İşaret Dili Öğrendiler

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören 40 öğrenci, işitme engelli hastalarla iletişim kurabilmek için işaret dili öğrendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde eğitim gören 40 üniversite öğrencisi, işitme engelli hastalarla iletişim kurabilmek için işaret dili öğrendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen, sorumluluğunu Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (EMSA) Samsun Öğrenci Topluluğunun üstlendiği, işitme engelli bireylerin hekim adaylarıyla iletişim kurmalarına yönelik proje hayata geçirildi. Proje kapsamında 60 saat işaret dili eğitimi alan 40 hekim adayına kurs bitiminde sertifikaları dağıtıldı.

Fakülte salonundaki törende proje hakkında bilgi veren öğrencilerden Cansu Petek Bay, hedeflerinin işitme engellilere hastanelerde kolaylık sağlamak ve engellilerin sosyal yaşamlarına destek olmak olduğunu söyledi.

EMSA Samsun ekibi olarak işitme engelli bireylerin yükünü hafifletmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla "İşaret Dili Eğitimi" projesine başladıklarını anlatan Bay, şöyle konuştu:

"İşaret dili konusunda beceri sahibi hekimlerin yetişmesi için ilk adımı attık. Geleceğin hekim adayları hem işaret dilindeki güncel kullanılan kelimeler ve tıp terimleri hakkında bilgi sahibi oldu hem de işaret diliyle hasta hekim görüşmesi yapabilme yetisini elde etti. Tamamen toplum yararına düzenlenen bu eğitimde arkadaşlarımız engellilerin yaşamları hakkında farkındalık kazandı ve işaret dili konusunda daha kapsamlı eğitim almak ve profesyonelleşmek için motive oldu. İşitme engellilere daha rahat ulaşabilmek, onları topluma kazandırabilmek için her bireyin, özellikle biz hekimlerin temel işaret dilini bilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

"İşaret dili eğitimine Türkiye'de fakültemiz öncülük etti"

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu ise hekimler için işaret dilinin önemine değinerek, "İşitme engelli bireyler, kendilerini anlayabilecek hekimlerle daha iyi iletişim kurabilecek. İşaret dili eğitimine Türkiye'de fakültemiz öncülük etti" ifadelerini kullandı.

Orta Karadeniz Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Akbulut da doktorların işaret dili bilmemesi nedeniyle işitme engellilerin derdini bir türlü anlatamadığını savundu.

İşitme engellilerin aileleriyle bile iletişim kurmakta zorlandığına dikkati çeken Akbulut, "Hekim adaylarımız bu eğitimle daha iyi iletişim kurabilecekler ancak eğitimin ülke geneline yayılması gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından işaret dili eğitimi alan hekim adaylarına sertifika verildi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title