Haberler

"Isınmak Sonumuz Olmasın"

Havaların soğumasıyla vatandaşlar sobalarını yakmaya başlarken, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, Ordu Belediyesi İtfaiye ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri vatandaşları soba zehirlenmesi, soba yakma ve...

Havaların soğumasıyla vatandaşlar sobalarını yakmaya başlarken, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, Ordu Belediyesi İtfaiye ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri vatandaşları soba zehirlenmesi, soba yakma ve baca temizliği konusunda uyardı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Şube Müdürlüğü'nün 'Isınmak sonumuz olmasın' projesi kapsamında TDP büro amirliği ekipleri, itfaiye ve sağlık ekiplerinin destekleriyle vatandaşları soba yakma ve zehirlenme konusunda uyardı.

Baca temizliğinin önemine değinen Ordu İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, "Özellikle katı yakıtlar kullanıldığında bacalar iki ayda bir defa temizlenmelidir. Zamanında baca temizliğini yaptıralım, kış ayı bize zehir olmasın" dedi.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Şube Müdürü Mehmet Öztürk, sobaların bilinçli kullanılmadığı zaman ölüm saçtığını belirtirken yaptığı konuşmada, "Havaların soğumasıyla birlikte evimiz içinde odamızın baş köşesinde yerini alan sobalar bilinçli kullanılmadığı takdirde ölüm saçmaktadır. Bunu havaların soğuduğu her mevsimde duymamız alışık hale geldi. Havaların soğumasıyla birlikte bizde bu üzücü haberleri almamak için Ordu İl Emniyet Müdürlüğü olarak 'ısınmak sonumuz olmasın' projesi çerçevesinde Belediye ve Sağlık Müdürlüğü'nün katılımıyla bir çalışma gerçekleştirdik. Yerinde uygulamalı olarak vatandaşları bu konuda bilinçlendirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü 112 Sağlık Hizmetleri Doktoru Muhammet Ayaz, soba zehirlenmesinin belirtilerini anlatırken, " Karbon monoksit zehirlenmesinin belirtileri, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, bitkinlik, kas krampları, kulak çınlaması ve bilinç bulanıklığıdır. Bu belirtiler varsa, ortamda gaz sızıntısı varsa karbon monoksit zehirlenmesinden şüphelenilmeli bir an önce ortam havalandırılmalı ve imkan dahilinde etkilenenler o ortamdan çıkartılmalı ve 112'ye haber verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan vatandaşlar, el ilanı ve kitapçıklar ile bilgilendirilirken bu uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title