Haberler

Isınan Suların Kıyısında Dostluk Gecesi

Türk ve Yunan Balıkçıların Avlandığı Kardak Kayalıkları Bölgesinde Zaman Zaman Gergin Anlar Yaşanırken, Kos (İstanköy) Adası'ndan Gelen Misafirlerin Katılımıyla Muğla'nın Bodrum İlçesinde Bir Dostluk Gecesi Düzenlendi.

Türk ve Yunan balıkçıların avlandığı Kardak Kayalıkları bölgesinde zaman zaman gergin anlar yaşanırken, Kos (İstanköy) Adası'ndan gelen misafirlerin katılımıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir dostluk gecesi düzenlendi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından düzenlenen geceye Kos Belediye Meclis Üyesi Tanos Stamatakis, Kos Kaymakamlığı adına Yernis Yuannidis, Kos eski kaymakamı Manos Thtodoridis, Kos ticaret odası üyeleri ve bugün oynanacak dostluk maçında forma giyecek oyuncular katıldı. Diamond Of Bodrum Otel'deki gecede Bodrum Belediyesi ve Bodrum Spor Kulubü'nden de katılım gerçekleşti. Gece renkli görüntüler yaşandı. İki ülke vatandaşları alkışlar eşliğinde halay çekti.

Kos Belediye Meclisi Üyesi Tanos Stamatakis, Türkiye ile Yunanistan arasında 11 yıl önce yaşanan Kardak Krizi'nin balıkçıların avlanmaya gittiği Kardak Kayalıkları bölgesinde iki ülke sahil güvenlik botlarının geçen günlerde başlayan hareketliliğiyle yeniden hafızalarda canlanması konusunda bir yorum yapmak istemediğini söyledi. Stamatakis, bir soru üzerine, "Mutlaka bütün dünyada devletler arasında anlaşmazlıklar oluyor. Biz kardeşiz. Önemli olan turizmi geliştirmek. Kos ve Bodrum arasındaki diyalogu

daha iyi mertebeye getirmek için uğraşıyoruz. Bodrum ve Kos arasında turizmle ilgili olanları paylaşıyoruz" dedi.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da Ankara ve Atina arasındaki üst düzey politikalara pek katılmak istemediklerini belirterek "Dostluğu geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Gayet güzel bir gecemiz geçiyor. İstanköy ile Bodrum arasındaki ticareti, dostluğu geliştirmek ve en büyük hedefimizde ortak turizm yapmak. Bizim amacımız politika yapmak değil ticaret yapmak" diye konuştu.

Bugün Kos Ticaret Odası Başkanı Halkidios Georgios, Kos Belediye Başkanı George Kyritsis ve Kos sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile 35 yaş üzeri Masterlar dostluk maçı oynanacak.

(OU-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title