Haberler

"İşimi Yönetebiliyorum Projesi" kapsamında eğitim programı

Güncelleme:

Mardin'de "İşimi Yönetebiliyorum Projesi" kapsamında eğitim programı başladı.

Mardin'de "İşimi Yönetebiliyorum Projesi" kapsamında eğitim programı başladı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen, 27 banka tarafından desteklenen "İşimi Yönetebiliyorum Projesi" kapsamındaki beşinci eğitimi programının başlangıcı için, Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED) ev sahipliğinde bir otelde tören düzenlendi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, programda yaptığı konuşmada, Mardin'in tarımsal faaliyetler, hizmet sektörü, turizm ve tekstil açısından bölgedeki en önemli yatırımların bulunduğu illerin başında geldiğini söyledi.

Bölgenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, özellikle bölgedeki çukur olaylarında bölgede ciddi bir travma yaşandığını anımsatan Yaman, son 3 yıldır başta Mardin olmak üzere artık bölgede huzurun hakim olduğunu belirtti.

Koydukları 2018 ve 2019 hedeflerini tutturduklarını ifade eden Yaman, "Hedefimiz 5,5 milyon turist ağırlamak. Ama tabi bunu yaparken de yerel kapasitemizi artıracak çalışmalar yapmamız lazım. Bu nedenle bu programı önemsiyorum. Mardin'in potansiyelini yükseltecek projelere destek ve katkı vermekten mutluyuz." diye konuştu.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan da, zamanın ruhu değişirken, dünyanın da büyük bir dönüşümden geçtiğini ve hayatın her alanında hız ve verimlilik esaslı büyük bir devrim yaşandığını bildirdi.

Teknolojinin, yıkıcı bir inovasyonla yarattığı dönüşümden kaçışın mümkün olmadığını anlatan Turan, şunları söyledi:

"Dijital bir dünyanın kapılarından geçerken, geleneksel modeller de artık tarihe karışıyor. Yeni iş yapma ve üretim modelleri ülkelerin rekabetçiliğini de yeniden şekillendiriyor. Değişimi zamanında yakalamak, çağın gerektirdiği bilgi birikimi ve teknolojiyi kullanarak ekonomimizin kapasitesini geliştirmek, her zamankinden daha da önemli bir hale geliyor. Dünya, verimlilik odaklı bir üretim ve hizmet ekonomisine doğru dönüşürken Türkiye'de bu değişimi gerçekleştirecek en önemli aktörler hiç şüphesiz KOBİ'lerimiz olacaktır."

KOBİ'lerin kapasitelerini geliştirmesinin, kentlerin rekabetçiliğini artırdığına, yerel kalkınma dinamiklerini de harekete geçirdiğine dikkati çeken Turan, "KOBİ'lerimiz büyürse, Türkiye büyüyecek. İşini değer yaratarak yöneten işletmelerimizin, sadece nicelik değil niteliklerini geliştirmek üzere, çözümün parçası olan İşimi Yönetebiliyorum Projesi'ni hayata geçirdik. 3 yılda, 18 kentte, 3 bin KOBİ'ye ulaşmayı hedefliyoruz. Proje ile çağın gerektirdiği bilgi birikimi, tecrübe aktarımıyla KOBİ'lerimizin sürdürülebilirlik yolculuğuna rehberlik ediyoruz." diye konuştu.

Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Başkanı Ümit Boyner ise Türkiye'de işletmelerin bir araya gelmesi ve uzun soluklu ve sürdürülebilir organizasyonlarda buluşmasının ülke ve ekonomi için son derece önemli olduğu kaydetti.

İki gün sürecek olan eğitimler kapsamında KOBİ'lere, finansal raporlamadan dijital pazarlamaya, e-ticaretten sosyal medyaya yenilikçi iş modelleri hakkında bilgi verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title