Haberler

Işıklılar, Sporda da Başarıdan Başarıya Koşuyor

Güncelleme:

Akademik başarının yanı sıra spor ve sanatta da dünya çapında başarılar kazanmış öğrenciler yetiştiren FMV Işık Okulları 2017-2018 sezonunda spor alanında başarılarına yenilerini ekledi.

FMV Işık Spor Kulübü Altyapı Takımları Her Branşta Şampiyon

Gençleri sportif açıdan değerlendirerek Türk sporuna katkıda bulunmak ve Milli takımlara sporcu yetiştirmek hedefiyle yola çıkan FMV Işık Spor Kulübü Basketbol, yüzme, masa tenisi, atletizm ve voleybol branşlarında art arda kazandığı şampiyonluklar ve derecelerle başarılı bir sezonu daha geride bıraktı.

Yüzme branşında Türkiye'nin en başarılı kulüplerinden biri olan FMV Işık Spor'un beş yüzücüsü Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın genç ve yıldız kadrosuna seçildi. Dünya genelinde düzenlenen ve pek çok ülkeden sporcuların katıldığı Uluslararası Nemo Cup Yüzme Yarışları'nda Işıklı yüzücüler 100 mt kelebek ve 100 mt kurbağa yarışlarında Dünya 2.si olurken 50 mt kelebek yarışında ise Dünya 3.lüğünü elde etti.

FMV Işık Spor, basketbol branşında da başarılı bir sezon geçirdi. Almanya Basketbol Federasyonu tarafından Dünya Basketbolunun önde gelen yıldızlarının da gençler kategorisinde forma giydiği Albert Schweitzer Turnuvası'nda, FMV Işık Spor Basketbol A Takım oyuncusu U18 Genç Milli Takımı kadrosunda yer aldı. U18 Genç Takımı, namağlup finale yükselerek İstanbul ikincisi ve ardından A Türkiye Genç Erkekler U18 Şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu.

FMV Erenköy Işık Spor U13 Takımı, U13 Erkekler A+(Plus) Ligi'nde namağlup şampiyonluğu elde ederken, FMV Erenköy Işık Spor U11 ve U12 takımları Gelişim Ligi'nde şampiyon oldu. FMV Işık Spor Kulübü Basketbol A Takımı ise Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) sezonu üçüncü olarak tamamladı.

Atletizm alanında ise kısa sürede başarıya ulaşan FMV Işık Spor Atletizm Takımı katıldıkları U16 Salon Atletizm Şampiyonası müsabakalarında 200 mt'de Türkiye Şampiyonluğu, U14 Türkiye Salon Şampiyonası Yarışları'nda yüksek atlama Türkiye Şampiyonluğu ve U14 Türkiye Salon Şampiyonası Yarışları'nda uzun atlama Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Atletizm Küçük Kız Takımı, Küçükler Atletizm Final Yarışması'nda bayrak takımında ve genelde Türkiye Şampiyonu olarak öne çıktı.

FMV Işık Spor Voleybol A Kadın Takımı, sezonu TVF 2. Lig 2. Grupta Lig dördüncüsü olarak sezonu tamamladı. Yıldız Takımı İstanbul ligi Avrupa Bölgesi Şampiyonu, Genç Takımı ise İstanbul Bölge İkincisi olurken, masa tenisi branşında da Minik Erkekler İstanbul Şampiyonluğu ile FMV Işık Spor Kulübü altyapı takımları şampiyonluklar ve dereceler ile sezonu tamamladı.

Şampiyonluklar ve derecelerle dolu başarılı geçen sezonun ardından, FMV Işık Spor Kulübü yöneticileri başarılı sporcular ile bir araya geldi ve sporcular yönetime elde ettikleri şampiyonluklardan kazandıkları kupaları sundular.

1998 yılında kurulan FMV Işık Spor Kulübü, Olimpiyatlara ve Dünya Şampiyonluklarına sporcu yetiştirmenin yanı sıra, Milli Takıma elliden fazla sporcu kazandırmış ve katıldığı yarışmalarda 500'ü aşkın Türkiye rekoru kırmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

basketbol Atletizm Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title