Haberler

Işıklar Şehrinde Kısa Bir Mola

Kısa süreli tatillerin en önemli destinasyonlarında olan Paris, 7'den 77'ye her yaştan gezginin çok keyifli vakit geçirebileceği, dünyaca ünlü eğlence parkı Disneyland'ı da bünyesinde barındırıyor.

Ailenizle birlikte yaz tatilinizde gidebileceğiniz en iyi lokasyonlardan biri olan Paris için Vizyon Turizm, düzenlediği Disneyland & Paris Turu programıyla gezginlerin ratosını belirlemeye devam ediyor.

Paris gezilecek yerler konusunda Avrupa'nın en zengin ve popüler şehirlerinden bir tanesi. Eyfel Kulesi, Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Montmartre, Disneyland ve Şanzelize, Paris'te gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

SANAT, TARİH, MODA VE BİRÇOK ŞEY…

Sadece kentin değil tüm Fransa'nın sembolü olan Eyfel Kulesi,Paris denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri. Tasarımı Gustave Eiffel'e ait olan 324 m yükseklikteki üç katlı kule, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Expo 1889 Fuarı'nın giriş kapısı olarak 1887-1889 yılları arasında inşa edilmiş. İlk başta geçici olsa da çelik yapı, tamamlanmasının ardından çok fazla ilgi gördüğü için kent silüetinin kalıcı bir parçası haline gelmiş. Fransa'nın en önemli dini yapısı olarak anılan Notre Dame Katedrali ise Sen Nehri kıyısındaki alana 1163-1334 yılları arasında inşa edilmiş. Gotik tarzı ile nam salan katedral, 69 metre yüksekliğinde ikiz kulelere sahip. Ana kapısının önünden geçen yolun "Kilometre Sıfır" olarak adlandırıldığı dini yapının kulelerinden sonra en fazla ilgi çeken bölümleri Batı Cephesi, Gülpencereler, Bakire Taçkapısı, Uçan Payangalar, Galerie des Chimeres ve Hazine. Hz. İsa'nın dikenli tacı, aynı anda 9.000 kişinin ibadet edebildiği görkemli yapının barındırdığı en değerli hazineyi oluşturuyor. Yalnızca Paris'in değil dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alan Louvre Müzesi'deFransız İhtilali'nden sonra açılan ilk müze unvanını taşıyor. 14. yüzyılda kraliyet ailesinin konakladığı saray, son şeklini 1934 yılında almış. Richelieu, Sully ve Denon isimli üç kanadı bulunan müzede başını Mona Lisa, Milo Venüsü, Marly Atları'nın çektiği 35 bine yakın eser sergileniyor.

ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER İÇİN AYNI TAT…

Şehir merkezinden 32 kilometre uzakta yer alan Disneyland, 2 bin hektarlık alan üzerine 1992 yılında konumlandırılmış ve Birleşik Devletler sınırları dışında açılan ikinci tesis konumunda. Tesis, Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor.7 farklı konaklama seçeneğinin bulunduğu tesisin Disneyland Park kısmında her yaş grubundan bireye hitap eden Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland ve Discoveryland bölümleri yer alırken diğer kısımda ise sevilen sinema ve televizyon şovlarına ait tematik alanlar ziyaretçilerini bekliyor.

FARKLI TARİHLER, FARKLI HİKAYELER…

Dünyanın en fastastik ve en zengin ülkelerinden olan ve kültürüyle herkesi etkileyen Disneyland & Paris Turu için Vizyon Turizm, 26 Haziran kalkışlı bir gezi düzenliyor. Yüzde 100 müşteri prensibiyle çalışan Vizyon Turizm, başlangıçta ve bitişte dost kalma prensibiyle; bilet ve vize işlemleri, otel rezervasyonları, yurt dışından gelen misafirlerin tüm organizasyonları ile konaklama, ulaşım ve rehberlik hizmetleri ile tam bir tur programı sunuyor. Vizyon Turizm, 28 yıllık tecrübeye sahip profesyonel kadrosuyla misafirlerini memnun edecek alt yapı ve birikimiyle hizmet vermeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Turizm

Disneyland Fransa Paris Turizm Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title