Haberler

Işık Yayan Dev Türk Bayrağı

Güncelleme:

MHP'li İsmail Ok, milli ve manevi değerlerin son dönemde erozyona uğradığı düşüncesiyle, 24 metrekare büyüklüğünde LED'li Türk Bayrağı yaptırdı.

Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, milli ve manevi değerlerin son dönemde erozyona uğradığı düşüncesiyle, 24 metrekare büyüklüğünde LED'li (ışık yayan diyot) Türk Bayrağı yaptırdı.

Balıkesir Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Mekanik İşler Teknikeri Mehmet Dağdelen ve Elektrik Teknikeri Fatih Diker'in 14 günde tamamladığı LED Türk Bayrağı, Balıkesir İzmir karayolunun 13'ncü kilometresinde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin 25 metre yüksekliğindeki kireç silosuna, 2 vinç kullanılarak monte edildi. Geceleri 6-7 kilometre uzaklıktan bile fark edilen LED bayrak, belirli aralıklarla 3 ayrı şekilde görülebiliyor. Işıklı dev bayrak, projektör aydınlatmasıyla normal bayrak gibi, LED'ler yandığında ışık saçan ve sadece hilal ile yıldız gibi görülüyor.

GECELERE GÜZELLİK KATIYOR

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Özellikle son zamanlarda ülkemizde milli ve manevi değerlerde bir erozyon olduğunu üzülerek görüyoruz. Başta şahsım olmak üzere çalışanlarımızla bu durumu 'Türkiye'nin gündemine nasıl getiririz' diye düşündük ve bir çalışma yaptık. Bilindiği gibi Balıkesir Belediyesi'nin içme suyu arıtma tesisi Ege Bölgesi'ni Marmara Bölgesi'ne bağlayan en büyük karayolunun yanında bulunuyor. Her gün binlerce araç bu yoldan geçiyor. Böyle bir yere özellikle geceleri LED ile dev bir Türk Bayrağı yapılınca vatandaşlarımızın hoşuna gideceğini düşündük. Teknik personelimiz bu görevi üstlendi. 400'ü ay ve yıldızda olmak üzere toplam 1400 LED'i nakış gibi işleyerek uzun kenarı 6, kısa kenarı 4 metre, hilalinin çapı 2 metre olan dev bir bayrak yaptılar ve 25 metre yüksekliğindeki kireç silosunun üzerine monte ettiler. Arkadaşlarımızın yaptığı araştırmada 24 metrekarelik LED bayrağın Türkiye'deki, bu tür bayrakların en büyüğü olduğunu öğrendik. Bayrak, geceleri kilometrelerce uzaktan görülebiliyor. Vatandaşlarımızdan bu çalışma ile ilgili yüzlerce teşekkür aldık" dedi.

Başkan Ok ayrıca, Balıkesir Belediyesi tarafından 28 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise, Atatürk Stadyumu önündeki tören alanında 5 bin Türk Bayrağı dağıtacaklarını açıkladı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Belediyesi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title