Haberler

IŞİD'in saldırılarını protesto ettiler -

Hakkari'de bir grup, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Irak'taki saldırılarını protesto etti.

Hakkari'de bir grup, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Irak'taki saldırılarını protesto etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde Hakkari Devlet Hastanesi kavşağında toplanan, aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve parti yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, IŞİD aleyhine slogan atıp ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti.

Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önüne kadar yürüyen grup, burada Şengal, Kobani ve Mahmur'da IŞİD'in saldırısı sonucu hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan eski Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Şengal ve Mahmur'da insanlık dramı yaşandığını söyledi.

IŞİD çetelerinin eliyle insanların katledildiğini, çocukların açlık ve susuzluktan öldüğünü, kadınların tecavüze uğradığını belirten Kurt, "Bu yaşananların insanlıkla hiçbir alakası olmadığı gibi, hegemon güçlerin caniliğini gözler önüne sermektedir. Bu caniliği görmemek, sessiz kalmak, tutum içerisine girmemek, insanlık tarihi açısından kara bir leke olacaktır" dedi.

Vatandaşlar, basın açıklamasının ardından slogan atarak dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title