Haberler

    Işid Hz. Davud Türbesi'ni Yıktı

    Irak Şam İslam Devleti Halep' in kuzey kırsalında yer alan ve 14 Temmuz'da ele geçirdiği Türkmen köyü Toybuk'taki Hazreti Davud Türbesi'ni dozerlerle yıktı.

    IŞİD mensupları türbe çevresinde bulunan ve ziyaretçilerin namaz kıldıkları mescitle birlikte kalan son kalıntıları da dinamitle patlatarak yok etti.

    Hazreti Davud adına makam olarak inşa edilmiş olan türbenin yapım tarihi bilinmiyor.

    Suriye'de iç savaşın başladığı günlerde büyük bir külliyeye dönüştürmek istenilen Hazreti. Davud türbesi Osmanlı döneminde restore edilen kutsal mekanlardan biri.

    Türkmen köyü olan Toybuk, Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında Memlük Devleti ile yaptığı Mercidabık Savaşı'nın gerçekleştiği bölgede bulunuyor.

    Türkmenler tarafindan 'Dabik' olarak adlandırılan 5 bin nüfuslu köy son saldırılardan sonra büyük oranda boşalmış durumda.

    IŞİD Irak ve Suriye'de, aralarında Şiilerin de bulunduğu farklı mezhep gruplarının kutsal kabul ettiği türbeleri bombalıyor.

    Örgüt daha önce, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde Türkiye'de de çok sayıda mensubu bulunan Nakşibendi tarikatının Suriye'deki kolu olan Hazne şeyhlerinin türbesini bombalamıştı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Suriye Işid Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title