Haberler

Isı Yalıtımıyla Bursa'ya 5 Timsah Arena Yapılır

Güncelleme:

Emrullah Eruslu: Doğru ısı yalıtım yapılırsa Bursa halkının yıllık tasarrufu 250 milyon TL olur.

Emrullah Eruslu: Doğru ısı yalıtım yapılırsa Bursa halkının yıllık tasarrufu 250 milyon TL olur. Yalnız Bursalıların evlerindeki bu tasarrufla Bursa'ya beş tane Timsah Arena yapılır.

Eryap A.Ş. CEO'su Emrullah Eruslu, "Yangından Korunma Haftası" sebebiyle Osmanlı'ya başkentlik yapmış, tarihi ve özellikle otomotiv ve tekstil sanayisi ile Türkiye'nin en büyük kentlerinden Bursa'da yalıtım ve yangından koruma konusunda konuştu.

Emrullah Eruslu 26 Eylül Perşembe günü basın mensuplarıyla düzenlediği sohbet yemeğinde yangın nedeniyle olası can ve mal kaybının önüne geçilmesi için yalıtım yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Eruslu, "Bursa'da 2012 yılında 4834 adet, 2013 yılının ilk 7 ayında ise 2617 yangın vakası yaşandı. Bu vakalar arasında tarihi binaların olduğu da görüldü. Tarihi eser restorasyonlarında yangına dayanıklı yalıtımın şart koşulması gerekiyor" uyarısı yaptı.

Bursa'ya yalıtımla 5 Timsah Arena daha yapılır

Eruslu ayrıca Bursa'da ısı yalıtımı konusundaki eksiklerin de altını çizerek, " Bursa'da ısınmak için yılda 1.5 milyar metreküp doğalgaz kullanılıyor. Bu miktarın yüzde 33'ünü konutlar kullanıyor. Yani ısınmak için Bursalılar evlerinde 500 milyon TL harcıyorlar. Bursa'da konutların hala yüzde 90'ı yalıtımsız. Yani doğru ısı yalıtım yapılırsa Bursa halkının yıllık tasarrufu 250 milyon TL olur. Yalnız Bursalıların evlerindeki bu tasarrufla Bursa'ya beş tane Timsah Arena yapılır." dedi.

2015 yılında 500 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Eruslu, "2015 yılsonuna kadar 750 kişilik istihdam ile Türkiye'nin ilk 300 sanayi kuruluşu arasında yer almayı ve ısı yalıtım pazarının yüzde 20'sine sahip olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Bursa, lodosu ve evlerinin ahşap yapısı nedeniyle sık sık yangına maruz kalıyor

Bursa'nın lodosu ve evlerinin ahşap yapısı nedeniyle sık sık yangınlarla tahrip olduğunu dile getiren Eruslu, "Geçmişimizi çok çabuk unutuyoruz. Bursa'nın tarihine baktığımızda 1491 yılındaki yangında Bursa´daki birçok anıt yapı tahrip olurken 1520 yılındaki deprem sonrasındaki yangında ise, kentin yarısı yok olmuştu. 1590 yılında yine aynı büyüklükte bir yangın yaşayan Bursa´da, 1728 yılında da Kayhan Çarşısı yangını oldu. 1756 yılında çıkan yangında ise Sipahi Pazarı, Geyve Hanı, Çıra Pazarı ve Saraçhane gibi yerler büyük tahribat gördü. Ufak tefek yangınlar dışında 1761-1804 yılları arasında yedi büyük yangın geçiren Bursa´da, 1801 yılındaki yangında kentin üçte ikisi yanmıştı. 1801 yangını, Bursa tarihindeki en büyük yangındır. Bursa tarihinde en kara gün, kuşkusuz 9 Şubat 1855 tarihindeki 7,5 şiddetindeki deprem ve sonrasında çıkan yangınlardır. Bu tarihte Bursa´daki konutların neredeyse tamamı tahrip olmuştu. Bursa'nın en son ve önemli yangını 1958 Kapalı çarşı yangınıdır. Bu yangında tüm Kapalıçarşı yanmış, yangın Ulucami ve hanları da etkisi altına almıştı. Birçok tarihi yapı geçmişte bu yangınlar nedeniyle tahrip oldu." diye konuştu.

Türkiye'de yılda toplam 75 bin, Bursa'da ise 5 bine yakın yangın vakası görülüyor

Türkiye'de yılda yaklaşık 75 bin yangın vakası ile karşılaşıldığını, ancak hala yalıtımla yangınların yayılmasının önüne geçilmesinin bilinmediğini belirten Eruslu, "Yangın güvenliği sağlamanın yolu aktif önlemlerin dışında, yalıtımdan geçiyor. Yangın yalıtımında kullanılan taş yünü yapılarda çok yönlü yalıtım sunmasının yanı sıra özellikle yangın yalıtımı için özel koruma sağlıyor. Bursa tarihi mirasında önemli yeri bulunan mahallelerin birbirleriyle bütünleşen ve yaşayan bir yapısı var. Turizm şehri olma yolunda da hızla ilerleyen Bursa otomotiv ve tekstil sanayinin de başkenti. Tüm bu özellikleri bize Bursa'da binaların yangına karşı özel koruma gerektirdiğini gösteriyor" dedi.

Yangının zararlı etkilerinin, bina içinde ve komşu binalara yayılmasını yavaşlatarak kişilerin yangın mahallinden güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak sağlayan, can ve mal güvenliğini koruyan yapısal önlemler yangın yalıtımı olarak adlandırılır diyen Eruslu; yangın yalıtımının yaygınlaştırılmasının can ve mal kayıplarını önemli ölçüde azaltacağını da önemle vurguladı.

Sektörde dinamik artıyor, Eryap olarak 120 Milyon TL yeni yatırım hayata geçirdik

Türkiye'de inşaat ve yalıtım sektöründe lider markaların üreticisi olarak yatırımlarına devam ettiklerini dile getiren Eruslu, "Hızlı büyümemizi, fizibilite ve kurulum çalışmaları 5 Avrupa ülkesinden alanında uzman 9 farklı firma ile yürütülen çalışmalarla şekillendirdiğimiz Sakarya, Hendek'te 60.000 m2'lik alanda kurduğumuz Wooler taşyünü tesisi ile daha da ileriye taşıyoruz. Toplam 120 Milyon TL yeni yatırım ile gerçekleştirdiğimiz Wooler taşyünü tesisinin ilk bölümünü 2012 yılında devreye aldık. Wooler taşyünü tesisin altyapı ve kurulu kapasitesi 120.000 ton/yıl olarak projelendirilmiş; ilk yıl üretim kapasitesinin 40.000 ton'a ulaşması hedeflenmiştir." dedi.

Eruslu sektörde ilklere imza atan markalarını da şöyle anlattı:

American Siding ile 10 yıl içerisinde 30 bin yapı estetik açıdan güzelleştirilirken enerji verimli yapılar haline gelmeleri sağlanmıştır.

Bonuspan ısı yalıtım levhaları ile 7 yıl içerisinde yapılan ısı yalıtım uygulamaları sonucunda yaklaşık 400 milyon TL mertebesinde enerji tasarrufu sağlanırken hane ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanmıştır.

Focus Membran su yalıtım örtüleri ile 5 yıl içerisinde 35 bin bina depreme dayanıklı hale getirilmiş ve bu sayede 1 milyon kişinin daha güvenilir yapılarda yaşamını sürdürmesi sağlanmıştır."

2015 yılsonuna kadar hedef 500 milyon TL ciro

Eruslu sözlerini şöyle sürdürdü: "2015 yılına kadar ısı yalıtım pazarının %20'sine sahip olacak Eryap, Türk Yapı Sektörünün önemli bir oyuncusu olmasının yanı sıra özellikle American Siding ve Winer markaları sayesinde çevre ülkelerde marka bilinirliği ve pazar payı ile ihracatta gurur kaynağı olacaktır. 2015 yılında 500 milyon TL ciroya ulaşırken 750 kişilik istihdam ile Türkiye'nin ilk 300 sanayi kuruluşu arasında yer almak Eryap olarak temel hedefimizdir."

Eruslu sözlerine şöyle tamamladı: "Yer kürede mevcut durumun sürdürülebilir olmadığı ve insanlık olarak hızla bir felakete doğru sürüklendiğimizi gösteren birçok veri bulunmaktadır. Eryap, gelecek kuşakların gereksinimlerine cevap verme yeteneğini tehlikeye atmadan, günlük ihtiyaçlarımızı temin etmek amacıyla faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde "ürün-hizmet-yaşam döngüsü" sorumluluğunu taşıyor. Sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda doğaya dost, çevresel risk faktörlerini izleyen Eryap, istihdamı artırmak ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak için, kaliteli mal ve hizmetler üreterek pazarın etkin ve belirleyici oyuncularından biri olmayı sürdürecektir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title