Haberler

"İşi Olmayana Kız Vermiyorlar"

Güncelleme:

Beytüşşebap'ta şehit düşen Tanju Çolak'ın işi olmayana kız vermiyorlar diyerek uzman çavuş olmaya karar vermiş.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK terör örgütüyle girdikleri çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı bugün memleketi Amasya'nın Taşova İlçesi Esençay Beldesi'ne getirildi. İlk olarak evinin önüne getirilen cenazeden burada helallik alındı.

Daha sonra askeri tören için şehidin naaşı belediye önüne getirildi. Buradaki törene Vali Abdil Celil Öz, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve askeri erkan katıldı.

Şehidin annesi Muradiye Çolak oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, 'Elimden tut son kez. Ben seni nasıl toprağa koyacağım. Ben sana böyle mi gel dedim' Çantanı sırtına tak gel dedim. Ben seni bunun için mi büyüttüm yavrum. Anne beni evlendir dedin. Seni evlendirecektim yavrum. Sandıkların asılı kaldı yavrumö diyerek ağıt yaktı. Baba Nevzat Çolak ile ağabeyi 27 yaşındaki Murat Çolak da güçlükle ayakta durabildi.

Yakınlarının ve komşularının gözyaşlarına boğulduğu törende, bazı gençler hükümete tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği çelenklere tepki gösterip dağıtmak istedi, ancak asker buna engel oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından merkez camisinde ikindi üzeri kılınan namazın ardından Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak, gözyaşları arasında toprağa verildi.

İNTERNETE YAZDIKLARI

İlk görev yeri Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde göreve başlayan şehit Tanju Çolak'ın yakınları, 'İşi olmayana kız vermiyorlarö diyerek uzman çavuş olmaya karar verdiğini söyledi. Ayrıca evlenmek istediği ve babasından kendisine kız bulması konusunda yardım istediğini de kaydedildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına son olarak 31 Ağustos tarihinde yorum yaptı. Bir radyo sayfasına yorum yapan Şehit Çolak, "slm ben esençaydan tanju şu anda sizi şırnak beytüşşebeptan dinliyorum sıradaki parçayı esençay halkına istiyorum" diye yazdı.

11 Aralık 2011 tarihindeki yorumunda ise, "Bedelli askerlik çıkartmaya gerek yoktur. Türkiye'de askerlik zaten bedellidir. Canını verirsin, bacağını verirsin. Gözünü, kolunu, elini, parmağını, beden sağlığını, ruh sağlığını verirsin. Yani zaten bedeli çoktur. Bedeli vatandır, bedeli bayraktır, bedeli ödenmiştir" yazısını paylaştığı ortaya çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Tanju Çolak Esençay Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title