Haberler

İshak Alaton Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Alarko Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı işadamı İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Holding yetkililerinden alınan bilgiye göre, Alaton, son dönemde yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden 9 Eylül Cuma günü taburcu oldu. Bugün kalp yetmezliği nedeniyle Beylikdüzü'nde özel bir hastaneye kaldırılan Alaton, burada yaşamını yitirdi.

Alaton'un cenaze törenine ilişkin bilgilerin henüz belli olmadığı öğrenildi.

İSHAK ALATON KİMDİR?

1927, İstanbul'da doğan, Türk işadamı. Alarko Şirketler Topluluğu yönetim kurulu başkanıdır. Leyla Alaton'un ve Vedat Alaton'un babası ve iş ortaklarıdır. Yahudi asıllı bir ailenin çocuğu olarak 1927'de İstanbul'da doğdu. 8. sınıfa, (kendi deyimiyle gri yıllara) kadar Şişli Terakki'de ve Saint Michel'de okudu. Yokluklar, sıkıntılar yüzünden liseden sonra okuyamadı.

LOKOMOTİF FABRİKASINDA KAYNAKLÇILIK YAPTI

İshak Alaton, ailesine bakabilmek için Mehmet Kavala şirketinde getir götür işlerine başladı. Volvo ithal eden şirket aracılığıyla İsveç Konsolosu ile tanışınca şansı değişti. İsveç'te bir lokomotif fabrikasında kaynakçılık yapmaya başladı.

İSVEÇ'E HAYRAN KALDI

Bu yıllar İshak Alaton'un dünya görüşünün şekillendiği, sosyal demokrasiyle tanıştığı yıllar oldu. İnsan haklarına saygılı, gelir dağılımının diğer dünya ülkelerine göre mükemmele yakın olduğu İsveç'e hayran kaldı.

ALORKO HOLDİNG'İN TEMELİNİ ATTI

28 yaşında Türkiye'ye dönerek Üzeyir Garih ile birlikte Bankalar Caddesi'nde Vefai Han'da bir göz odada ortaklık kurdu. 2000'de 46. kuruluş yılını kutlayan 6 bin çalışanlı Alarko Holding'in temeli atılmış oldu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title