Haberler

İşgem Projesiyle 35 İşletme Kurulacak

Sivas'ta İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesiyle 35 işletme kurulacak.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Hibe Programı kapsamında uygulanan; Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın liderliğinde Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülen İŞGEM toplantısına Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, AECOM Direktörü Ricardo Del Pozo, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile davetliler katıldı.

Programda konuşan Vali Gül, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu proje birkaç açıdan çok önemli. En önemli özelliği birlikte iş yapma kültürünün gelişmesi. Burada dikkat ettiyseniz; İl Özel İdaresi var, belediyemiz var, ticaret odamız var, organize sanayi bölgemizin müdürlüğü ile bunları organize eden ORAN var. Bunların bir araya gelmesi çok önemli" dedi.

Proje hayata geçtiğinde 35 tane yeni işletmenin hayata geçeceğini aktaran Gül, "Yeni işletmeler kurulduğunda en önemli sıkıntı şu oluyor; sermaye, tecrübe eksik olduğu için ve ilk yıllarda iş bağlantıları çok gelişmediği için yeni kurulan işletmelerin önemli bir kısmı başarısızlıkla sonuçlanıyor ve bunlar ticari hayattan çekiliyorlar. İŞGEM'le beraber yeni sistem olacak. Bu projede 7 milyon 200 bin EURO'dan bahsediyoruz. Sivaslılar herşeyin en iyisini yapar. Sivas İŞGEM'in hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Yıldırım Avrupa Birliği Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title