Haberler

İşgal Mezalimi Anıtı Açıldı

Hatay'ın İskenderun İlçesinde, Ermeni ve Fransızların İşgal Yıllarında Türklere Yaptığı Mezalimin ve Hataylıların Direnişinin Konu Alındığı Anıtın Açılışı Törenle Yapıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Ermeni ve Fransızların işgal yıllarında Türklere yaptığı mezalimin ve Hataylıların direnişinin konu alındığı anıtın açılışı törenle yapıldı.

İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, sahildeki parkta belediye tarafından yaptırılan anıtın açılışında yaptığı konuşmada, Fransa eski Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın eşi Daniella Mitterand ile Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan'ı da anıtın açılışına davet ettiğini anımsattı. Aslan, ''Ama bayan Mitterand sadece Diyarbakır'a gidiyor'' diye konuştu.

''Mutafyan'ı burada görmek isterdim'' diyen Aslan, şunları kaydetti:

''Çünkü o da bir Türk. Bu mesele, bir Ermeni-Müslümanlık meselesi değildir, Türklük meselesidir. Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşları bağrımıza basmışız. Malatya ve İstanbul'daki katliamlara elbette karşıyız ve kınadık. Ama bizim şehitlerimiz için neden kimse aynı tepkiyi göstermiyor. Anadolu'yu bölmek için terör örgütü PKK'ya neden destek veriyorlar?''

Aslan'ın konuşmasının ardından, anıtın açılışı yapıldı.

Açılışa İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kıdemli Albay Reşat Küçükerol, DYP Genel Sekreteri Kamil Turan, Azerbaycan Devlet Bakan Yardımcısı Valey Hacıyev ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title