Haberler

İsdemir Genel Müdürü Akçakmak: "En Büyük Hedefimiz İş Sağlığı ve İş Güvenliği Alanında Öncü Kuruluş Olmaktır"

İskenderun Demir Çelik A.ş. (İsdemir) Genel Müdürü İsmail Akçakmak, "En Büyük Hedefimiz, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Alanında Öncü Kuruluş Olmaktır" Dedi.

İskenderun Demir Çelik A.Ş. (İSDEMİR) Genel Müdürü İsmail Akçakmak, "En büyük hedefimiz, iş sağlığı ve iş güvenliği alanında öncü kuruluş olmaktır" dedi.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Akçakmak, iş kazalarını sıfıra indirmek ve bunu dünya şirketi olma yolunda önemli bir adım olarak gerçekleştirmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İSDEMİR'in sürekli gelişen bir dünya şirketi olacağını ifade ettiklerini hatırlatan Akçakmak, "Bundan kastımız milyonlarca ton üretim yapmak, kaliteli üretmek, sağlıklı üretmektir. İSDEMİR bir dünya şirketi olacak, bu İSDEMİR çalışanlarının ortak kararı benim tekil kararım değil" diye konuştu.

2002 yılının başlarında Değişim ve Gelişim Projesini hayata geçirdiklerinde ilk yaptıkların işin, şu an çalışanların üzerlerine giydikleri İSDEMİR kıyafetini, baretini, emniyet ayakkabısını almak olduğunu söyleyen Akçakmak, iş sağlığı iş güvenliği yolculuğunun böyle başladığını kaydetti. Akçakmak şunları kaydetti:

"Demir çelik sektöründe üretim yaparsınız rekorlar kırarsınız ve büyük keyif alırsınız. Ancak bir iş kazası haberi aldığınızda ve o acıyı çalışanınızın ailesiyle paylaştığınızda kırdığınız tüm üretim rekorları bir anda kayboluyor. Dolayısıyla iş sağlığı ve iş güvenliğinde, kararlılık ve sistematik olgularını gerçekleştirmek gerekiyor. İSDEMİR bu konuda çok ileri noktalara geldi. İSDEMİR zoru başarmada kendini kanıtladı. İSDEMİR iş sağlığı ve iş güvenliğinde de öncü ve örnek olmak zorundadır." İSDEMİR İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Yılmaz da, İSDEMİR'in sıfır iş kazası hedeflediğini vurgulayarak, "İSDEMİR'in 1970-1971 yılında temeli atıldı. Ve üretime 1975 yılında geçildi. İlk yatırım döneminde yılda 20'ye yakın ölümlü kaza olmuş. Buradan da anlaşıldığı gibi İSDEMİR, büyüklüğü açısından yatırımı açısından dünya şirketleri olma yolunda ilerliyor. İSDEMİR'de geride bıraktığımız 1 yıl içinde 17 bin kişi işe girdi çıktı. 4 bin kilometrelik alanda 17 bin kişi çalıştı. Bunun için İSDEMİR'in önceliği iş sağlığı ve iş güvencesi olmuştur. İSDEMİR'in önceliği insan olmuştur. Bu amaçla önce insan diyen İSDEMİR sıfır kaza hedefini uygulayabilmek için yasa ve tüzüklere sürekli uyan bir şirket durumundadır" dedi.

Konuşmaların ardından İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, 1 yıl boyunca iş kazası geçirmeyen işletmelerin temsilcilerine plaket verdi.

(AS-AB-RA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title