Haberler

İşçilerin Maaşına El Konulduğu İleri Sürüldü

Gaziantep'in Araban İlçesinde, Belediyede Çalışan 38 Temizlik İşçisinin Maaşlarına Bağlı Bulundukları Belediye-iş Sendikası Tarafından Geçmişteki Aidatlarını Ödemedikleri Gerekçesiyle El Konulduğu İleri Sürüldü.

Gaziantep'in Araban ilçesinde, belediyede çalışan 38 temizlik işçisinin maaşlarına bağlı bulundukları Belediye-İş Sendikası tarafından geçmişteki aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle el konulduğu ileri sürüldü.

Araban Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 38 işçinin bağlı bulundukları Belediye - İş Sendikası'na,1990'lı yıllardan kalma 12 milyon YTL aidat borçlarının olduğu ve Belediye-İş Ankara Genel Merkezi'nin aidat borçlarını tahsil etmek için Ankara 13. İcra Dairesi'ne başvurması sonucu işçilerin maaşlarına el konulduğu ve işçilerin mağdur edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, işçilerin bağlı bulundukları Belediye-İş Sendikası'na olan aidat borçları nedeniyle işçilerin maaşlarına el konulduğunu ve Araban Belediyesi olarak maaşların bloke edilmesinden dolayı işçilere maaş ödemesi yapamadıklarını söyledi.

Mağdur olan 38 temizlik işçisinin mağduriyetlerini gidermek için Araban Belediyesi olarak avukatları Fatma Altınbaş'ın icranın durdurulması için ilgili makamlara müracaatta bulunduğunu ifade eden Doğru, "Belediye-İş Sendikası tarafından maaşlarına icra kanalıyla el konulan işçilerimizin mağduriyetlerini gidermeye çalışıyorum'' dedi.

Sendika tarafından ise konuyla ilgili açıklamada bulunulmadı.

(AI-OÇ-Y) 18.04.2008 16:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title