Haberler

İşçilere Yönelik Eğitim Semineri

Bağımsız Cumhuriyet Partisi (Bcp) Genel Başkanı Prof.dr. Mümtaz Soysal, "Satılanları Söke Söke Geri Alacağız" Dedi.

Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Prof.Dr. Mümtaz Soysal, "Satılanları söke söke geri alacağız" dedi.

Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal, İzmir'de Liman-İş Sendikası tarafından özelleştirme konusunda işçilerin bilgilendirilmesine yönelik düzenlenen eğitim seminerine konuşmacı olarak katıldı.

Özelleştirmelerin Türkiye'ye fayda getirmeyeceğini savunan Mümtaz Soysal, özelleştirmelere karşı mücadelenin sona ermeyeceğini söyledi. Özelleştirme mücadelesinin henüz kaybedilmediğini belirten Soysal, "Bu mücadele kaybedilmemiş, bitmemiş bir mücadeledir ve zaferle sonuçlanacaktır. Satılanları söke söke geri alacağız" dedi. İşçilerin büyük bir güç olduğunu ifade eden Soysal, onların direnişlerini sürdürmesi gerektiğini belirtti. Herkesi özelleştirme konusunda duyarlı olmaya çağıran Soysal, şöyle

konuştu: "İşçilerin üretiminden gelen güç manevi güçtür. Bu yüzden sizden daha güçlü olamaz hiç kimse. Üretimde bulunanların gücü aşılamayacak bir güçtür. Avrupa'da liman işçileri eylem yaptı. İşi bir gün aksattılar, Avrupa'da her şey tersine döndü. İşçi kazandı, emek kazandı."

Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin açtıkları davanın sürdüğünü belirten Soysal, şöyle konuştu: "Telekom gitti diyorlar. Hayır gitmedi. Başında hala Türk yazıyor. Süreç bitmiş gibi gözüküyor ama bitmedi, Haber-İş dava açtı. Biz onların söylediği gibi Telekom'un özelleştirilmesinde bir kamu yararı olmadığını, Telekom'un kısa sürede sayısal verileriyle ıspatlayacağız. Rekabet olacak, ucuz olacak diye halk kandırılmaya devam ediliyor."

Özelleştirme yapılırken kamusallaştırmanın da mümkün olduğunu ifade eden Soysal, özelleştirme yönteminin yanlış olduğunu söyledi. Herkesin bağımsızlık için Türkiye'deki kurumlara sahip çıkması gerektiğini savunan Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin en karlı kuruluşları satıldı. Şu an o kâr Türkiye'nin elinde olabilirdi. Elde kalanların elde tutulması için her şey yapılmalı. İzmir Limanı İzmir'indir. Limanı kamuya maletmek mümkündü ama buna hiç

kafa yorulmadı. Biz de hatalıydık, yaratıcı olamadık, öneride bulunamadık. Bundan sonra yaratıcı olmamız gerekiyor. Üretimden gelen direnme irademizi kullanacağız."

Soysal, bütün sendikaların kenetlenerek özelleştirme sürecinde sürdürecekleri davada kararlı olmaları gerektiğini söyledi.

Liman-İş Sendikası'na destek vermek üzere seminere katılan Petrol-İş, Hava-İş, Haber-İş sendikaları üyeleri özelleştirmeye karşı olduklarını dile getirdiler.

(EY-Mİ-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title