Haberler

İşçilerden Vali Karaloğlu’na Teşekkür Yemeği

Güncelleme:

Van Valisi Münir Karaloğlu'na Bir 'Teşekkür' Yemeği Verdi.

Türkiye ticaret, kooperatif, eğitim, büro ve güzel sanatlar işçileri sendikası (tez-koop-iş) sendikası'ndan istifa ederek yol-iş sendikası'na üye olan işçiler, yeni sendikalarına üye olmada kendilerine yardımcı olan van valisi münir karaloğlu'na bir 'teşekkür' yemeği verdi.

İl Özel İdaresi B Kampusu Sosyal Tesislerinde verilen yemeğe Vali Münir Karaloğlu, Yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, İl Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcıları Ramazan Gökdemir, İzzettin Polat, Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam, birim amirleri işçiler ve aileleri katıldı.

Sıcak bir ortamda yenilen akşam yemeğinin ardından Vali Karaloğlu, işçilere hitaben bir konuşma yaptı. İşçilerin yeni sendikaya geçişleriyle birlikte kazandıkları haklardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu, "Siz hakkınız olanı aldınız 'hayırlı' olsun. Güle güle harcayın hepinize helal olsun. Ama şimdi sizden istediğimiz, hakkınız olanı aldınız. Şimdi aldığınızın hakkını verme sırası sizde"

İl Özel İdaresi'nde hala raporla işten kaytaran, işini gereği gibi yapmayan, işini beğenmeyen ve işini değiştirmek için tavassuta başvuran işçiler olduğunu hatırlatan Karaloğlu, şunları kaydetti: "Aldığımızı hak edebilmemiz için hiçbirinizden bundan sonra mazeret istemiyorum. Bugüne kadar mazeretiniz vardı. Bunda da haklıydınız. Aynı iş yerinde belki aynı işi yaparak arkadaşınızın yüzde 65-70 daha az ücretini almak sevimli bir durum değildi. Bizim de gönlümüz razı olmadı ve bu durumu düzelttik. Bundan sonra size düşen en önemli görev performansınızı artırmak"

-"Sadece İşçinin Hakkını Koruyan Sendika Olmayalım"

İşçilerin bağlı bulunduğu sendikaya da yeni yapılanmada idarecilere yardımcı olmalarını ve işçilerin performanslarını artırmasını isteyen Vali karaloğlu "Sadece işçinin hakkını koruyan bir sendika olmalarını istemiyoruz. Öncelikle işvereninin hakkını koruyan bir sendika olmalarını istiyoruz. Sizin işvereniniz de 'millet' Van halkıdır.

Onların hakkını korumak zorundayız. Ben de korumak zorundayım, idareci arkadaşlarımız da korumak zorunda, sendikacı arkadaşlarımız da korumak zorunda. Sizler çok şanslı insanlarsınız. Niye? Kendi şehriniz de kendinize, çocuklarınıza, akrabalarınıza hizmet etme şansınız var. Herkes bu şansa sahip değil. Bunu iyi değerlendirmeniz lazım. Bundan sonra her birinizden bugüne kadar göstermiş olduğunuz performansın çok çok üzerinde bir performans bekliyoruz"

-"Yerini Beğenmeyenyerek Kimse Bana Telefon Açtırtmasın"

İdaredeki personel yapılandırmasında yerini beğenmeyen işçilerin başkalarının gölgesi altına girerek, kendisine telefon açtırılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren ve kimsenin bu işlere girmemesini isteyen Karaloğlu, şunları kaydetti: "Kaytaracak yer kimse aramasın. Kimse yerini beğenmeyerek bana telefon açtırmasın.

Belki sizlerin yerlerini değiştireceğiz, belki bundan sonra daha iyi kullanabileceğimiz birimlere ve yerlere aktaracağız. Bunlar olurken lütfen hem sendika bize yardımcı olsun, hem de çalışanlarımız bize yardımcı olsun. Amacımız Van halkına daha iyi hizmet edelim. Hizmet kalitemizi daha çok artıralım. Devletin bize vermiş olduğu imkanları vatandaşın lehine kullanalım" uyarısı yaptı.

-"Alın Terinizi Bu Millet İçin Akıtın"

İl Özel İdaresi'nde çalışan işçilerin son yıllarda elde ettikleri kazanımları unutmamaları ve bunun da şükrünü yapmaları tavsiyesinde bulunan Karaloğlu, "Son 5 yılda geldiğiniz noktaya bakarsanız, hepiniz 2007 yılında geçici işçiydiniz. Bugün hepiniz kadrolusunuz ve ücretleriniz de biran da yüzde 70-75 oranında artırıldı. Bu büyük bir imkandır. Bu büyük bir nimettir. Aldığınız para yine söylüyorum 'helal olsun'. Ama bunun kadrini ve kıymetini de iyi bilmeniz lazım. Bu devletin imkanları olduğu sürece vatandaşına vermekten çekinmiyor.

Devletin şuanda imkanı var ve bunu size sunuyor. Hepimize sunuyor. Vatandaşa da sunuyor. Bunun şükrünü de bilmek lazım. Şükretmeseniz Allah nimeti elinizden alır. Öncelikle şükredeceksiniz, şikayet etmeyeceksiniz. Bu millet için terinizi de akıtacaksınız. Teriniz akmadan aldığınızı helal edemezsiniz. Yeni durumunuz, size ve ailenize hayırlı olmanızı diliyorum.

Çalışma hayatınızda bundan sonra kazasız, belasız günler temenni ediyorum. Aranızda arkadaşlarınız ayrıldı. Onlara da 'Allah'tan rahmet' diliyorum. Onlarda sizin gibi bu kervanın birer üyesiydi. Günlerini tamamladılar ve gittiler. İnşallah geride kalanlarla beraber kazasız ve mutlu bir şekilde bir çalışma hayatınız olur. Bu sağlanan işyeri barışı, çalışma barışı bizim performansımıza yansır diye temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

-"İşçinin Görevi Hizmet Bekleyen İnsanlara Hizmet Götürmek"

Yol-İş 2 Nolu Van Şube Başkanı Mevlüt Sağlam'da yaptığı konuşmada, işçilerin sendikaya geçişlerinde bürokratik engellerin kaldırılması için yaptığı girişimlerden dolayı Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür etti. Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası'nın 1 asırlık bir sendika faaliyeti yürüttüğünü, profesyonel sendikaların da işçi haklarını daha iyi koruduğunu ifade eden Sağlam, işçilere hizmet etme noktasında özverili olmalarını istedi. "Biz çoluk çocuğumuzu yıllarca bu kurumda aldığımız parayla besledik" diyen Sağlım, şunları kaydetti: "Kurum hizmetlerinde üstün çabalar sarf edeceğinizi biliyorum.

Bu kurum içerisinde yapacağımız başarılı çalışmalarla aldığınız parayı hak edeceğinizi de biliyorum. Bizim işimiz hizmet bekleyen insanlarımıza hizmeti götürmektir. Bunun için de çaba sarf etmek mecburiyetindeyiz. Çalıştığımız iş yerinin makine ve ekipmanlarımızı namusumuz gibi korumalıyız. Sizler yol iş üyesi oldunuz hayırlı uğurlu olun" diye konuştu.

İşçilerden Vali Karaloğlu'na Teşekkür

145 işçi adına Burhan Özel isimli işçi de bir teşekkür konuşması yaptı. Özel, Nisan 2007 tarihinde hükümetin kendilerini geçici işçi statüsünden daimi kadroya geçirdiğini hatırlatarak, daha iyi sosyal haklara kavuşmalarında kendilerine yardımcı olan Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür etti. Özel, Yol-İş Sendikası'na üye olmadaki geçen süreci şu şekilde anlattı. "Kurumda aynı işi yaptığımız çalışma arkadaşlarımızla aramızdaki ücret dengesizliği ne kadar dışa vurmamaya çalışsak da çalışma barışı açısından olumsuz bir durumdu.

Bu yüzden Anayasamızın 55 inci Maddesiyle de örtüşmeyen bu olumsuzluğun giderilmesi açısından sendikamızdan istifa ederek işyerimizde örgütlü bulunan Yol-İş Sendikasına üyelik için başvurduk. Ne var ki Kurumumuzda 15 ve 17 olmak üzere iki işkolunun mevcut olması Yol-İş Sendikasına üyeliğimiz konusunda engel teşkil etmekteydi.

Bu nedenle işyerimizin işkolunun tespit edilmesi açısından defalarca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurduk. Ancak her defasında söz konusu başvuruyu yapmaya, işverenin veya işyerinde örgütlü bir sendikanın yetkili olduğu cevabı geldi. İşte tamda işlerimizin tıkandığını düşündüğümüz bu noktada Sayın Valimiz Münir Karaloğlu, çalışanların yanında olduklarını göstererek işyeri tespit talebinin yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazı yazılmasını emrettiler.

Nihayet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu yazıya istinaden görevlendirmiş olduğu Müfettiş de gelip gerekli araştırmayı yaptıktan sonra İşyerimizin 15 Nolu İnşaat işkolunda olduğuna karar vermiş ve söz konusu tespit 04.11.2010 tarihli Resmi Gazetede Yayımlandı. Bu sayede Yol-İş Sendikasına üyeliklerimiz kabul edilmiş ve mevcut toplu iş sözleşmesinden yararlandırılarak haklarımıza kavuşmuş bulunmaktayız. Ben emeği geçen başta Sayın valimiz olmak üzere tüm idarecilerimize işçiler adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title