Haberler

İşçilerden "Maaş" Eylemi

(SİDEMİR) çalışan bir grup işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Sivas Demir Çelik İşletmeleri Anonim Şirketi'nde

(SİDEMİR) çalışan bir grup işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Saraybosna Parkı'nda toplanan işçiler, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada kısa süreli oturma eylemi yapan işçilerden bir grup, Sivas Valiliği'ne giderek yetkililerle görüştü.

İşçilerden Ahmet Güzel, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekim ayından beri maaş alamadıklarını söyledi. Son yıllarda maaşlarının düzenli ödenmediğini dile getiren Güzel, şunları kaydetti:

"Maaş alamadığımız için kimseye faydalı olamıyoruz. Arkadaşlarımız kredilerini ödeyemiyor, ne odun ne de kömür alamıyoruz. Ben evime kömür alamadım. Milletvekilleri özel sektör olduğu için 'biz karışmayız' diyorlar. Biz de sayın Başbakan'a gidip maaş bordrolarımızı mı fırlatalım- Burada 600 kişi çalışıyor. 600 kişinin çalışması Sivas ekonomisine katkı demektir. Biz fabrikamızın bacasının tütmesini istiyoruz."

-Grupla polis arasında arbede-

Polis ekipleri, bir süre sonra gruptakilere dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Gruptan bazı kişilerin direnmesi üzerine arbede çıktı. Polisin biber gazıyla müdahalesi sırasında gazdan etkilenen 3 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Daha sonra yetkililerle tekrar görüşen işçilerden Mahmut Kuzucu, kendilerine maaşlarıyla ilgili bir ödeme planı sunulduğunu, maaşlarının verileceğini söyledi.

Kuzucu'nun açıklamasının ardından grup dağıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik - Merve Topuz

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Demir Çelik Ahmet Güzel Saraybosna Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title