Haberler

İşçiler İş Bıraktı, İlçe Çöp Yığınlarıyla Dolup Taştı

Erzurum'un Pasinler İlçesinde Belediyede Çalışan İşçilerin 4 Yıldır Maaş Alamadıkları Gerekçesiyle Yaklaşık 10 Gün Önce Tabutlu Eylem Yaparak İş Bırakmaları Üzerine, İlçe Çöplüğe Döndü. Cadde ve Sokaklar Çöp Yığınlarıyla Dolup Taşarken, İşçiler Maaşlarını Alana Kadar İş Bırakma Eylemlerini Sürdüreceklerini Belirttiler.

Erzurum'un Pasinler ilçesinde belediyede çalışan işçilerin 4 yıldır maaş alamadıkları gerekçesiyle yaklaşık 10 gün önce tabutlu eylem yaparak iş bırakmaları üzerine, ilçe çöplüğe döndü. Cadde ve sokaklar çöp yığınlarıyla dolup taşarken, işçiler maaşlarını alana kadar iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Erzurum'un Pasinler ilçesinde belediyede çalışan işçiler, yaklaşık 10 gün önce Korgan mevkiinde bulunan belediyeye ait Fen İşleri Atölyesi önünde toplanarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 yıldır maaş bordrosuna imza atamadıklarını ve düzenli maaş alamadıklarını belirten 163 işçi, beraberlerinde getirdikleri tabuta girerek, temsili 'Açlıktan ölüyoruz' eylemi yaptılar. İşçiler, daha sonra maaş alamadıkları için alkışlı protesto eylemi yaptı. İşçilerin 10 gündür çalışmaması nedeniyle Pasinler'in ana caddeleri başta olmak üzere tüm sokaklarında çöp yığınları oluştu. Park ve bahçeleri hayvan iskeletleriyle dolan ilçede kokudan geçilmiyor. İlçe sakinleri, "Böyle rezillik görmedik. Erzurum'un kaplıcaları ile ünlü turistik ilçesi çöpten ve hayvan leşinden geçilmiyor. Ama başkanın umurunda değil. Başkan 'param yok' diyor, işçiler de 'para yoksa hizmet de yok' diyor. Her ikisi de haklı olabilir, ama burada olan halka oluyor, ilçeye oluyor. Böyle devam ederse yakında ilçemizde salgın hastalık başlayacak. O zaman bunun hesabını kim verecek? Hükümet bu olaya el atmalı. Bu soruna bir çözüm bulunmazsa bu sefer halk olarak biz de eylem düzenleriz" diye konuştular.

Pasinler Belediyesi'nde şoför olarak çalışan bir belediye işçisi, "4 yıldır maaş bordrosu görmedik. Para alamadık. Bize zaman zaman 20-30 YTL maaş verdiler. Bu para kime ne yetecek. Halimiz perişan oldu. Bütün işçiler şu an icralık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz artık. Başbakan'ın bizi duyması için 163 imza topladık. Artık sesimizi duyun" dedi.

Öte yandan, Pasinler Belediye Başkanı Selami Teymur da yaptığı açıklamada, "İşçilere para veremediğimiz doğru. İşçilerimiz mağdur. Ancak öyle dendiği gibi 4 yıldır para alamadıkları gibi değil. Ben yaklaşık 4 yıl önce görevi devraldığımda belediye de 537 işçi çalışıyordu. Bu rakam bizim belediye için oldukça fazla bir sayıydı. Biz kıdem tazminatlarıyla birlikte bazılarını emekli ettik, bazılarını başka kurumlara kaydırdık, performansı düşük olan işçileri de çıkardık. Bugün itibariyle 174 kişiye düştük.

Bu belediyenin normal hakkı ise Belediye Başkanıyla birlikte 40 kişi olması lazım. Öte yandan daha önce yapılan bazı yanlışlıklar dolayısıyla bizim belediyede çalışan işçilerin maaş rakamları Türkiye standartlarının üzerinde. Bin YTL ile 2 bin YTL arasında maaş alanlar var. Belediyemizin ekonomik durumu ise ortada. Bize Şubat ayında 88, Mart ayında ise 164 bin YTL para gelmiş. Gelirimiz giderimizi karşılayacak durumda değil. Ortalama her işçiye 30 ile 60 bin YTL arasında olmak üzere toplam 2 milyon YTL borcumuz var. İşçilerimizin mağduriyetini giderebilmek için çözüm yolları arıyoruz" diye konuştu.

(AA-İRT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title