Haberler

İşçiler 3. Kata Çakılı Böyle Çıkartıyor

Zonguldak’ta bir inşaatın 3. katına çakıl çıkartmakta zorlanan inşaat işçileri, çözümü de kendileri buldu.

Zonguldak'ta bir inşaatın 3. katına çakıl çıkartmakta zorlanan inşaat işçileri, çözümü de kendileri buldu. İşçiler makaraya sardıkları halatı tarım aracı 'patpat'a bağlayarak bir ileri bir geri yapıp çakılları 3. kata çıkarıyor. Böylece 5 saatte yapılan iş, 1 saatte bitiriliyor.

Alaplı ilçesinde işçiler bir inşaattın 2. ve 3. katlarına çakıl ve kum çıkarmak için 'patpat' diye tabir edilen tarım aracını kullanıyor.

Gümeli Beldesi Güvenç Abdal Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Akdeniz, "Gümeli merkezinde cemevimiz yoktu. Belde halkı, iş adamları ve siyasetçilerin desteği ile birkaç ay önce cemevi inşaat çalışmalarına başladık. Şu anda 3. katın betonunu döküyoruz. Tabi bu çalışmaları yaparken bazı zorluklarla da karşılaşıyoruz. Bunun için pratik çözümler ürettik. İşçi bir arkadaşımızın tarım alanında kullanılan patpatı vardı. Aklımıza patpat ile kum ve çakılı inşaatın 3. katına çıkarma fikri geldi. Halatı patpatın arkasına bağladık ve kum ve çakılı kovanın içine koyarak 3 kata kadar çıkardık. Normalde insan gücüyle çalıştığımızda 4-5 saatte bitirdiğimiz işi patpatla 1 saatte bitirdik" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Gümeli Alaplı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title