Haberler

İşçi Partisi'nden ABD Büyükelçiliği Önünde Eylem

İşçi Partisi Üyeleri, Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısının ABD Kongresi'nde Gündeme Gelmesini ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Önünde Protesto Etti. Genel Sekreter Yardımcısı Kamil Dede, "ABD Türk Milletinin Sabrını Taşırmasın" Dedi.

İşçi Partisi üyeleri, sözde Ermeni soykırımı tasarısının ABD Kongresi'nde gündeme gelmesini ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Genel Sekreter Yardımcısı Kamil Dede, "ABD Türk milletinin sabrını taşırmasın" dedi.

İşçi Partisi (İP) Genel Sekreter Yardımcısı Kamil Dede, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ermeni soykırımı iddialarına karşı geldiği için İsviçre'de yargılandığını hatırlatarak, Perinçek'in Türkiye'yi bir kez daha Lozan'da savunduğunu ifade etti.

Aynı dönemde ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda Hrant Dink cinayetinin kınanacağı bir karar alınacağını belirten Dede, komisyonun bir süre sonra da sözde Ermeni soykırımını tanıyan bir tasarıyı gündeme getireceğini söyledi.

"DİNK CİNAYETİ ARKASINDA ABD VAR"

Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından, bu olayın arkasında ABD'nin olduğunu ilk kendilerinin söylediğini belirten Dede, bugün ABD Temsilciler meclisinde Dink cinayetinin, sözde Ermeni soykırımı öncesinde görüşüleceğine dikkat çekti. Dede, "Dink cinayetinin kime hizmet ettiği apaçık görülmektedir. Dink cinayetinin arkasında ABD vardır" dedi.

Dink'in cenaze töreninde, "ABD'nin Ankara Büyükelçisinin arkasından yürüyenlerin" o gün "Katil Devlet, Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant'ız" sloganları attığını ifade eden Dede, o gün kendilerinin bu sloganları atanlara "Hepiniz Amerikancısınız" dediğini söyledi.

Dede son olarak, "ABD'yi uyarıyoruz, Türk milletinin sabrını taşırmasın" dedi.

"SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK"

Öte yandan protesto gösterisi nedeniyle ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde alınan geniş çaplı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Eylemci grubun Elçilik binasına yaklaşmasına izin vermeyen polis, Büyükelçilik önünde iki kademeli güvenlik hattı oluşturdu.

Eylem sırasında "Soykırım yamadık vatan savunduk", "Soykırım yalanı, Amerikan oyunu", "Lozan'da Türkiye kazanacak", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi" ve "Yankee go home" sloganları atıldı. Eylemci grup, basın açıklaması ardından olaysız olarak dağıldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title