Haberler

İşçi Alımlarına Tepki

Güncelleme:

AK Parti'li belediyelerin geçici işçi alımına tepki gösteren DBP'li belediyeler "Bu bir çiftte standart örneğidir" dedi.

DBP'li Belediyelerden AK Parti'li belediyelere verilen işçi alım yetkisine tepki.

İŞKUR Batman İl Müdürlüğü, yürütmekte olduğu Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Kozluk Belediyesi'nde 3.5 ay geçici olarak çalıştırılmak üzere işçi alımı yaptı. İşçiler çevre düzenlemesi, ağaç dikimi ve temizlik çalışmalarında görev yapacak.

BATMAN BELEDİYESİNE İŞÇİ VERİLMEDİ

Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Aziz Aksın, Belediye adına İşkur'a yaptıkları işçi talebinin kabul edilmediğini belirtti.

Belediye yetkilileri ile birkaç kez İşkur'a giderek hazırlanan projeler için işçi talebinde bulunduklarını ifade eden Aksın, "Batman Belediyesinin projeleri için işçi talebinde bulunduk. İş sezonu için Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında ihtiyacımızı bildirdik ama hiçbir netice alamadık. TYÇP kapsamındaki işçi alımlarından sadece AK Parti'li belediyeler yararlandı" dedi.

DBP'li BELEDİYELER ÖFKELİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'li Beşiri ve İkiköprü Belediyeleri, aylardır yaptıkları müracaatlara rağmen kendilerine işçi verilmemesine tepki gösterdi. Gazetemizi arayan Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk ile İkiköprü Belediye Eş Başkanı Osman Karabulut, defalarca İşkur'a müracaat ettiklerini ve iş sezonu için birkaç aylığına 20-30 işçi talebinde bulunmalarına rağmen başvurularının değerlendirilmediğini ve sadece AK Parti'li belediyelere işçi desteğinin verildiğini ifade ettiler. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ak Parti Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title