Haberler

İşadamlarından Hükümete Sitem

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Dogünsifed) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Hükümet Programında Bölgeler Arasındaki Gelişmişlik Farkı Kabul Edilmekle Birlikte Bu Alanda Somut Hedeflerin Yer Almamasının Hayal Kırıklığı Oluşturduğunu Kaydetti.

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, hükümet programında bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı kabul edilmekle birlikte bu alanda somut hedeflerin yer almamasının hayal kırıklığı oluşturduğunu kaydetti.

Akbaş yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik alanda vaat edilenleri hükümetin 4.5 yıl süren iktidar döneminde uygulanan programların devamı olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Özellikle yabancı sermayenin teşvik edilmesinin, ekonomik büyümenin istihdam oluşturacak alanlara doğru kaydırılmasının gerekliliği tarafımızdan da defalarca ifade edilmiştir. Yine üzerinde ısrarla durduğumuz bölgesel ve sektörel teşvik anlayışının hükümet programında yer alması sevindiricidir. Fakat programda bu hedeflerin nasıl

gerçekleşeceğine dair somut önerilerin daha fazla yer almasını beklerdik. Önümüzdeki dönemde bu hedeflerle ilgili yapılan icraatların gerçekleşmesini bekliyoruz. Hükümetin Avrupa Birliği sürecine yaptığı vurgunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Son 2 yılda yavaşlayan müzakere sürecinin hızlandırılması için gereken adımların bir an önce atılması gerekmektedir. Avrupa Birliği'ne tam üyeliğin ülkemize önemli katkı sağlayacağı bilincindeyiz ve desteklemeye devam edeceğiz. Hükümetin üzerinde çalıştığı sivil anayasa

taslağının bir an önce kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu süreçte yeni gerilimlerin yaşanmasını istemiyoruz. Yeni anayasanın hazırlık sürecinin de şeffaf, demokratik bir şekilde yürütülmesi, hükümetin bu konuda verdiği sözlerin teminatı olacağını düşünüyoruz. Fakat bu hedefin önündeki en büyük engellerden birisi bölgelerarası ekonomik ve sosyal gelişmişlik arasındaki farktır. Bu da dikkate alınması gereken bir farktır" dedi.

(ME-FA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title