Haberler

İşadamları, Ekonomik Belirsizliğin Sona Ermesini İstiyor

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik belirsizlikten dolayı birçok şirketin kapısına kilit vurma noktasına geldiğini belirterek, ortaya çıkan tablonun kendilerini ürküttüğünü söyledi.

TÜGİK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Anadolu Genç İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde başladı. Toplantı öncesinde TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli beraberindeki, yönetim kurulu üyeleri, TUGİK Yüksek İstişare Konsey Başkanı Oktay Mersin ve federasyon başkanlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

"TABLO BİZLERİ ÜRKÜTÜYOR" Türkiye'nin son derece önemli bir süreçten geçtiğini belirten TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli, yaşanan ekonomik belirsizliğin iş dünyasında ciddi kayıplara neden olduğunu vurguladı. Sesli, "Hepimizin bildiği gibi Türkiye özellikle son birkaç aydır önemli bir süreçten geçmektedir. Yaşanan süreç hiç şüphesiz başta ekonomi olmak üzere, birçok alanda belirsiz bir ortamı da beraberinde sürüklemiştir. Bizler her fırsatta Türkiye gündeminin ilk sırasında ekonominin olması gerektiği ifade etmiş olsak da, yaşadıklarımız bir türlü gündemin ekonomiye odaklanamamasına neden olmuştur. Başta KOBİ kuruluşlarımız olmak üzere sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alandaki şirketlerimiz kapısına kilit vurma noktasına gelmişler ve işçi çıkarmalar başlamıştır. Bu tablo bizleri ürkütür hale gelmiştir" dedi.

Sesli, iç ve dış faktörlerin etkisi ile değişim gösteren enflasyon ve faiz rakamlarına, ekonomiyi yönetenler tarafından ekonomideki canlanmayı sağlamak amacıyla müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı. Sesli, önemli olanın bu rakamlara teslim olmak değil, bu rakamları yönetmek olduğunu da sözlerine ekledi. Bu süreçte başta enerji olmak üzere, işadamları ve sanayicilerin üzerindeki tüm üretim maliyetlerinin arttığını ifade eden Sesli, "Buradan da anlıyoruz ki, ekonomide istenmeyen ve bizi uzun dönemde etkileyen 2 önemli faktör ile karşı karşıyayız. Bunlardan biri işsizlik artmaya devam ediyor. Diğeri ise büyüme hızımız giderek düşüyor. Ekonomiyi yönetenler bu gerçeklikle hareket etmelidirler. Bizler genç işadamları olarak Türkiye'nin ve Türkiye ekonomisinin yaşamış olduğu bu belirsizlik ortamından artık ve bir an önce kurtulmasını, istikrarın yeniden tahsis edilmesini istemekteyiz. Bunu istemekle elimizi değil artık vücudunun tamamı taşın altında olan biz işadamları için doğal bir haktır" ifadelerini kullandı.

"NE OLACAKSA BİR AN ÖNCE OLSUN" Türkiye için önümüzdeki günlerin son derece önemli olduğunu ve AK Parti ile ilgili verilecek olan kararın belirsizlik beklentisini arttıracağını ifade eden TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli, AK Parti'nin kapatılması halinde Mart 2009 tarihinde erken seçime gidilmesi gerektiğini aktardı. Sesli, "Türkiye için önümüzdeki günler oldukça önemlidir. Bu süreç içerisinde parti kapatma konusunda tarihi bir karar verilecek ve bu kararla birlikte Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar ülkemizin ve bizlerin, ister istemez, belirsizlik beklentisini artıracaktır. Genç işadamları olarak diyoruz ki, ne olacaksa biran önce olsun. Artık duygularımızı bu şekilde ifade etme noktasına gelmiş bulunuyoruz. Ancak devletimizi yönetenler bu duygu ile hareket etmemelidir. Ne olacağı, nasıl olacağı üzerinde belirleyici olmalıdır. Eğer parti kapatma ile sonuçlanacak bir yöne doğru gidiyorsak, yapılması gereken Mart 2009 tarihinde yerel seçimlerle birlikte erken bir genel seçime gidilmesi. Seçime kadar var olacak süre içerisinde de mevcut parlamento Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Yasası'nı yeniden ele almalıdır" diye konuştu.

"YATIRIMCI İSTİKRAR İSTİYOR" Türkiye'de bulunan yerli ve yabancı yatırımcıların istikrar istediğinin altını çizen TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek yerli gerekse de yabancı yatırımcı istikrar ister, huzur ister, önündeki 5-10 yılı çok iyi okumak ister. Ancak yaşadığımız olaylar ve buna bağlı yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler, maalesef belirsizliği alabildiğine artırmış, başta işadamları olmak üzere insanlarımızı umutsuzluğa itmiştir. Daha önce de farklı platformlarda dile getirdiğimiz gibi, bizler genç işadamları olarak parti kapatılmasına karşıyız. Cezalandırma partilere değil, şahıslara yapılmalıdır. Ancak, geldiğimiz nokta gösteriyor ki, parti kapatma davası süreci uzadıkça, belirsizliğin boyutu da derinleşmektedir. Bize göre bu dava, ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın, biran önce karara bağlanmalıdır ki, nereye gittiğimizi görelim ve bilelim. Net tavırların ortaya konması ve kararlı adımların atılması, bu sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması ile mümkün olacaktır. Bizler artık zamanımızın tamamını parti kapatma davalarına değil, ekonomiye, Avrupa Birliği'ne, eğitime ve sağlığa harcamalıyız. Bu alanlarda yapılacak reformların derdine düşmeliyiz" (MÖZ-MSA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title