Haberler

İşadamına Tuzak

Kendilerini MİT elemanı olarak tanıtarak sözde Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırıyla bir ilgisi bulunduğunu iddia ettikleri işadamı T. B. 'den 'Adını temize çıkarmak' vaadiyle üç taksitte 150 bin lira aldılar.

Telefonda kendilerini MİT elemanı olarak tanıtarak sözde Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırıyla bir ilgisi bulunduğunu iddia ettikleri işadamı T. B. 'den 'Adını temize çıkarmak' vaadiyle üç taksitte 150 bin lira alan 3 zanlıdan biri dördüncü taksiti almaya geldiği banka şubesinde gözaltına alındı. Zanlının suç ortaklarını yakalamak için operasyonlar sürüyor.

İstanbul polisine başvuran İşadamı T. B. kendisi telefonla arayan ve MİT'çi olduğunu söyleyen bir kişinin "Bana Silvan saldırısını araştırırken kimlik fotokopimin bir aracın içinde bulunduğunu, bu saldırıyla ne bağlantım olduğunu sordu. Ona hiçbir şey yapmadığımı anlatmaya çalıştım. Bana inandığını gerçeği ortaya çıkarmaya çalışacağını ancak masraflar için 50 bin lira para göndermemi istedi. Çok korkmuştum hemen parayı istediği banka hesabına havale ettim. Birer ay arayla istediği 50'şer bin liralık iki havaleyi de istediği bankaya gönderdim. Ancak geçen gün bir kez daha arayarak bir 50 bin lira daha isteyince durumdan şüphelendim" dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler işadamı T. B. 'ye karşısındaki kişiye son 50 bin liralık teklifi kabul etmiş gibi yaparak parayı bankaya havale etmesini istedi. Banka şubesinde pusu kuran ekipler 50 bin liralık havaleyi almaya gelen Halil İbrahim F. 'yi gözaltına aldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen Halil İbrahim F. polise verdiği ifadesinde dolandırıcılıktan haberi olmadığını bir arkadaşının ricasıyla parayı almaya geldiğini söyledi. Polis Halil İbrahim F. 'ye parayı almasını söyleyen iki kişinin Urfa'da bulunduğunu belirledi.

Poliste işlemleri tamamlanan Halil İbrahim F. , adliyeye gönderilirken, polis Urfa'da oldukları belirlenen iki zanlıyı yakalamak için operasyonları sürdürüyor. Yetkililer telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanılmaması gerektiğini belirterek, böyle durumlarda 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunulmasını istedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title