Haberler

İşadamı Mehmet Emin Aydıntepe Cinayetinin Davasına Devam Edildi

Adapazarı'nda İşadamı Mehmet Emin Aydıntepe'yi Fidye Amacıyla Kaçırarak Öldürdükleri İddiasıyla 5'i Tutuklu Toplam 7 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi. Mahkemede Tutuklu Sanıklardan G.a. Sinir Krizleri Geçirdi.

Adapazarı'nda işadamı Mehmet Emin Aydıntepe'yi fidye amacıyla kaçırarak öldürdükleri iddiasıyla 5'i tutuklu toplam 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede tutuklu sanıklardan G.A. sinir krizleri geçirdi.

Adapazarı'nda geçtiğimiz Mayıs ayında fidye amacıyla kaçırdıkları işadamı Mehmet Emin Aydıntepe'yi öldürdükleri ileri sürülerek tutuklanan R.G. (29), A.T. (26), İ.T. (34), M.G. (25) ve G.A. ile tutukusuz yargılanan B.K. ve Y.T.'nin yargılanmasına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

İlk duruşmada susma hakkını kullanan tutuklu sanıklar mahkeme heyetine sözlü savunmalarını yaptılar. Hırsızlık ve gasp amacıyla bu olayı yapmadığını ifade eden G.A., "Ben bu olayı para için yapmadım. En ağır cezaya razıyım. Bu olaydan kurtalmak için M.G. bana 100 bin YTL teklif etti. Ben kabul etmedim" dedi. G.A. olayı en ince ayrıntısına kadar yazdığı dlekçesini mahkeme heyetine sunarak, en ağır cezaya razı olduğunu ifade etti.

R.G. ise M.G.'nin bu işten kendisini kurtarmak için 100 bin YTL teklif yaptığını ifade ederek, ama teklifi kabul etmediğini söyledi.

Sanıklardan A.T. ise Aydıntepe'ye kendisinin hiç ateş etmediğini ifade ederek, "Ben Aydıntepe'ye hiç ateş etmedim. Korkutmak amacıyla yere ve havaya ateş ettim. Aydıntepe'yi gasp amacıyla götürmedik" diye konuştu. A.T. de olayın en ince ayrıntısına kadar yazılı 20 sayfalık dilekçesini mahkeme heyetine sundu.

Sanık İ.T.'den önce söz alan avukatı Zafer Kazan, müvekkili İ.T.'nin tüm bildiklerini doğru bir şekilde anlatmaması halinde avukatlığından istifa edeceğini söyledi.

Avukatından sonra söz alan İ.T. ilk davcada susmak zorunda kaldığını belirterek, "Olay günü kardeşim A.T. beni aradı. Yanına giderek arabayla ormanlık alana gittik. Ormanlık alana gittiğimde diğer şahısların yanlarında tanımadığım biri vardı. Kardeşim yere ve havaya doğru iki kez ateş etti. Daha sonra G.A. M.G.'den aldığı talimatla Aydıntepe'yi baldırlarından bıçaklamaya başladı. Ben müdahale ederek yapmayın dedim. G.A. daha sonra Aydıntepe'nin bacağına ateş etti. Sonra Ali, Galip'in elinden silahı

alarak diğer bacağına ateş etti. Ben hastaneye götürelim dedim. Ancak M. buna karşı çıktı. G.A elindeki silahı Aydıntepe'nin başına dayayarak ateş etti. Daha sonra ormanın içine götürdüler. Oradadan da 3-4 el ateş sesi geldi. M. beni kimseye söylemem konusunda tehdit etti. Aynı günün akşamı Aydıntepe'yi mezar yeri kazarak gömdük. Aracı ise yaktıktan sonra Sakarya nehrine attık. Bana verdikleri silahları ben evimin arkasında bulunan hayvanlarıma verdiğim otların arasına sakladım. Kardeşim yüzünden bu olaya

karıştım" dedi.

Sanık R.G.'nin avukatı Derya Yeşilyurt söz alarak sanığa sorduğu soru sonrası sanık sandelyesinde bulunan G.A. biranda ayağa kalkarak, "Para için birşey yapmadım" diyerek bağırmaya başladı. Sağa sola vurmaya başlayan G.A. jandarma tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Sinir krizleri geçiren G.A. jandarma tarafından salon dışına çıkartıldı.

R.G.'nin ifadesinden sonra mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdi. Ara sonrası yeniden duruşma salonuna alınan sanık G.A.'yı mahkeme heyeti uyardı. G.A. ağlayarak herşeyinin bittiğini ifade ederek, "Mesleğim, işim bitti. Askerliğime bir ay kala beni yaktılar" diye konuştu.

M.G. ise yaptığı sözlü savunmasında olayı en ince ayrıntısına kadar anlattı. Aydıntepe'yi ilk olarak dükkandan hiçbir baskı yapmadan götürdüklerini ifade ederek, "A.T.'nin köyüne gittik. Daha sonra ormanlık alana götürdük. A.T burada Aydıntepe'nin başının yanına ve ayaklarına iki el ateş etti. Daha sonra G.A baldırlarından bıçakladı. Daha sonra eline aldığı silahla ayağından vurdu. A.T., G.A'dan aldığı silahla Aydıntepe'nin diğer ayağına ateş etti. Daha sonra G.A., Aydıntepe'nin arkasına geçerek ateş

etti. Aydıntepe yere düşünce G.A bu sefer de göğüs bölgesine 3-4 el ateş etti. Aydıntepe ölmemişti ve ormanlık alana çektik. Son olarak ben de 3 el ateş ettim. Aynı günün akşamı kendisini gömdük. Aracını da yakarak nehre attık. Pişmanım" diye konuştu.

Sanıklara telefon açarak kaçmalarına yardımcı olduğu iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan B.K. ise bilinçsiz bir şekilde hiç tanımadığı A.T.'yi telefonla arayarak polislerin kendisini aradığını söylediğini belirtti.

Diğer tutuksuz sanık Y.T. ise olayla hiçbir ilgisinin olmadığını ifade ederek, sadece A.T.'nin telefon numarasını B.K.'ya verdiğini kaydetti.

Sanıkların ifadelerinden sonra söz alan müşteki ve sanık avukatları eksiklikler tamamlandıktan sonra ayrıntılı savunma yapacaklarını ve müştekilerinin verdikleri ifadeleri kabul ettiklerini, diğer sanıkların aleyhte verdikleri ifadeleri ise kabul etmediklerini söylediler.

Bunun üzerine mahkeme heyeti Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan Mehmet Emin Aydıntepe'nin eşinin ifadesinin gelmesi ve Aydıntepe'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi raporunun gelmesi için duruşmayı erteledi.

5 Mayıs 2007 tarihinde meydana gelen olayda 200 bin YTL fidye amacıyla kaçırdıkları işadamı Mehmet Emin Aydıntepe'yi öldürdükleri ileri sürelen M.G., R.G., İ.T., A.T. ve G.A. polis tarafından yakalanarak tutuklanmışlardı.

(İÇ-AK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title