Haberler

İş Yatırım Halka Arz İçin SPK ve İMKB'ye Başvurdu

İş Yatırım, Hisselerinin Yüzde 25,85'ini Halka Arz Etmek Amacıyla Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) Başvurduğunu Açıkladı.

İş Yatırım, hisselerinin yüzde 25,85'ini halka arz etmek amacıyla Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) başvurduğunu açıkladı.

İş Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada, İş Bankası Yönetim Kurulu tarafından 30 Kasım 2006 tarihinde alınan ve kamuoyuna açıklanan karar uyarınca, İş Yatırım'ın halka arzında sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacağı, arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 25,85 olacağı bildirilirken ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 29,73'e çıkacağı kaydedildi.

Mevcut tüm ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak bedelli sermaye artırımı yöntemiyle halka satılacak payların toplam nominal değeri 22,6 milyon YTL olacak. Bu miktar, toplam halka arzın yüzde 73'lük bölümünü oluşturuyor.

İş Bankası'na ait olan ve ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek payların nominal değeri ise 8,3 milyon YTL olacak. Bu paylar, toplam halka arzın yaklaşık yüzde 27'sini oluşturuyor. Böylece, halka arz edilen hisse senetlerinin toplam nominal değeri 30,9 milyon YTL olacak.

Halka arzda gerek görülmesi halinde İş Bankası'na ait olan paydan 4,6 milyon YTL nominal değerde ek satış yapılabilecek. Ek satışın yapılması halinde, arz edilen hisselerin toplam nominal değeri 35,5 milyon YTL'ye, halka açıklık oranı yüzde 29,73'e ulaşacak.

İş Yatırım, piyasa koşullarına ve yasal sürece bağlı olarak halka arzı 2007 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedefliyor.

1996 yılında 500 milyar TL sermaye ile Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından kurulan İş Yatırım, kuruluşunda 42 olan çalışan sayısı 2006 yılı itibariyle 250'ye, özkaynakları ise Eylül itibariyle 149,4 milyon YTL'ye ulaştı.

Türkiye'de geniş kurumsal ve bireysel müşteri tabanına ve ülkedeki toplam yatırım hesaplarının yüzde 37'sine sahip olan İş Yatırım'a Türkiye çapında sanayi, ticaret ve yerleşim merkezlerine dağılmış yaklaşık 850 İş Bankası Şubesi İş Yatırım acentesi olarak hizmet veriyor.

İş Yatırım, bireysel ve kurumsal yatırımcılara, geleneksel alım-satım aracılığının ötesinde, Yatırım Bankacılığı hizmetleri kapsamında Kurumsal Finansman, Yatırım Danışmanlığı ve Özel Portföy Yönetimi hizmetlerini sunuyor. Müşterileriyle birlikte büyüyen şirket, Ankara, İzmir ve İstanbul Kalamış'ın ardından son olarak İstanbul Yeniköy şubesini hizmete açtı. Uluslar arası piyasalarda etkinliğini artırma hedefine paralel olarak İş Yatırım, 2003 yılında Kazakistan İrtibat Ofisi'ni kurdu.

İMKB HİSSE SENETLERİ PİYASASINDA VE VOB'DA LİDER

10 yılı aşkın süre ulusal ve uluslar arası sermaye piyasalarının her alanında faaliyet gösteren İş Yatırım, İMKB Hisse Senetleri Piyasasında son dört yıldır kurucu ortakları arasında bulunduğu VOB'da ise, kuruluşundan bu yana geçen iki yılda üst üste en yüksek işlem hacmi gerçekleştiren şirket olma başarısını gösterdi.

Ayrıca İş Yatırım, İş Girişim Sermayesi A.Ş.'nin yüzde 20,08'i, İş Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 23,60'ı, İş Portföy Yönetimi A.Ş.'nin yüzde 20'si, Camiş Menkul Değerler A.Ş.'nin yüzde 99,79'una sahip durumda. Londra'da Maxis Securities adı altında yüzde 100 kendi iştiraki olan bir şirketle faaliyete geçmeye hazırlanan İş Yatırım'ın İzmir Vadeli İşlemler Borsası ve Gelişen İşletmeler Borsası A.Ş.'nde de ortaklıkları bulunuyor.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title