Haberler

İş Sanat Mart Ayını İlkbaharın Tüm Renkleriyle Karşılıyor!

Geride bıraktığı yüzlerce konserle, dünyaca ünlü müzisyenlerin durağı haline gelen İş Sanat Mart ayında da klasik müziğin yıldızlarından dünya müziğinin ustalarına, Türk şiirinin mihenk taşlarından virtüözlere ve çocuklar için fark yaratan etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Klasik müzik dinleyicilerinin merakla beklediği Alman tenor Thomas Quasthoff'u, 25 Mart akşamı köklü bir geçmişe sahip Camerata Salzburg eşliğinde ağırlayacak olan İş Sanat, 7 ve 8 Mart'ta İngiltere'nin en seçkin oda müziği topluluklarından Academy of St. Martin in the Fields'ın kemanın süper starı Joshua Bell ile bir araya geleceği iki benzersiz konsere ev sahipliği yapacak. İş Sanat'ın klasikleşen Virtuoso serisinin bu ayki ilk konukları 19 Mart Cumartesi akşamı verecekleri konserle dünya klasik müzik sahnelerinin muhteşem ikilisi Vadim Repin ve Nikolai Lugansky olacak.

Virtuoso serisinin ikinci konserinde ise olağanüstü kariyerine 15'i Grammy ödüllü 75'den fazla albüm sığdıran ünlü çellist Yo-Yo Ma ve İngiltere'nin en özgün piyanistleri arasında gösterilen Kathryn Stott, 10 Mart Perşembe akşamı İstanbulluları dönemler ve ülkeler arasında müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

Özellikle yurt dışında verdikleri konserlerle Türk ritimlerini evrensel bir yorumla dünyaya duyuran Yarkın Ritim Grubu, 5 Mart Cumartesi akşamı sürpriz bir konserle İstanbullular ile buluşacak topluluklardan… Geçtiğimiz yıl Ferda Anıl Yarkın ve Erkan Oğur'la birlikte muhteşem bir konsere imza atan topluluk, bu kez dinamik Balkan ritimlerini, Romanyalı Mahala Rai Banda ile birlikte seslendirecek.

İş Sanat'ın geleneksel şiir dinletilerinin konuğu ise Önce Aşk Vardı isimli şiir dinletisiyle aşkın, ölümün, hüznün ve İstanbul'un şairi Ümit Yaşar Oğuzcan olacak. Vedat Sakman'ın gitarıyla eşlik edeceği dinleti 14 Mart Pazartesiakşamı gerçekleştirilecek.

Memet Ali Alabora ve Emir Gamsızoğlu'nun çocukları klasik müzikle tanıştırdıkları interaktif gösterileri Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar, bu sezonun son gösterisiyle 27 Mart Pazar İş Sanat sahnesinde olacak.

İş Sanat Balkan ateşiyle ısınacak

1994 yılında Fahrettin ve Ferruh Yarkın tarafından kurulan Yarkın Ritim Grubu İş Sanat'ta gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini ekliyor. Geçtiğimiz yıl Ferda Anıl Yarkın ve Erkan Oğur'la birlikte muhteşem bir konsere imza atan Yarkın Ritim Grubu, bu kez çok sevdikleri Balkan ritimlerini, Romanyalı Mahala Rai Banda ile birlikte seslendirmeye hazırlanıyor.

Balkan Gecesi: Varyasyonlar, Balkan müziğinin en dinamik örneklerini bu müziğin ustalarından dinleme fırsatı sunuyor. Balkan ezgilerinin ağırlıkta olacağı Mahala Rai Banda ve Yarkın Ritim Grubu'nun Varyasyonlar (Çeşitlemeler) isimli konseri 5 Mart akşamı İş Sanat'ta olacak ve izleyicilere yerlerinde duramayacakları, hareketli bir gece yaşatacak.

Müzikal bir hayal İş Sanat'ta gerçek oluyor

Academy of St. Martin in the Fields ve Joshua Bell göz kamaştıran iki konser için İş Sanat sahnesinde buluşuyor. Klasik müzik dünyasının süper starı, Grammy ödüllü kemancı Joshua Bell, Ian Brown yönetimindeki dünyanın en çok tanınan oda orkestralarından Academy of St Martin in the Fields eşliğinde 7 ve 8 Mart akşamı İş Sanat'ta peş peşe iki performans gerçekleştirecek. Ian Brown ikinci konserde solist olarak da yer alacak. İş Sanat'ın ev sahipliği yapacağı bu muhteşem birliktelik çellist Steven Isserlis'in varlığıyla kusursuz bir uyuma dönüşecek.

Yo-Yo Ma özel bir programla geliyor.

Olağanüstü kariyerine 15'i Grammy ödüllü 75'den fazla albüm sığdırmanın yanı sıra rafine enstrüman tekniği ve farklı projeleri hayata geçiren çok yönlülüğüyle dünyanın en çok tanınan müzisyenlerinden biri olan Yo-Yo Ma Virtuoso serisi kapsamında İş Sanat'a geliyor. Ma'nın İngiltere'nin en özgün piyanistleri arasında gösterilen Kathryn Stott eşliğinde 10 Mart Perşembe akşamı vereceği konser, İstanbulluları dönemler ve ülkeler arasında gezinen bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Ümit Yaşar'ın dizeleri İş Sanat'ta hayat buluyor

Türk şiirinin en büyük şairlerini İstanbullular ile buluşturan İş Sanat'ın Mart ayındaki konuğu "Benim hayatım roman değil, baştanbaşa şiirdir, aşktır" diyen Ümit Yaşar Oğuzcan olacak. 58 yıllık yaşamına binlerce mısra sığdıran "İstanbul şairi"nin en sevilen şiirlerinden Önce Aşk Vardı başlığıyla gerçekleştirilecek dinletide, şairin kaleminden seçme mısralar, onun şiirlerinin olmazsa olmazı müzikle bütünleşerek İstanbul semalarında yankı bulacak. Ünlü müzisyen Vedat Sakman, bazılarını Oğuzcan'ın şiirlerinden (İstanbul, Acılar Denizi) bestelediği şarkılarıyla dinletiye eşlik edecek.

Keman ve piyanonun kusursuz uyumuna tanıklık edin

Dünya klasik müzik sahnelerinin muhteşem ikilisi Vadim Repin ve Nikolai Lugansky, İş Sanat'ın Virtuoso serisi kapsamında 19 Mart Cumartesi akşamı unutulmaz bir konser verecek. Kemanını eline aldığında kusursuz tekniği, şiirsel duyarlılığı ve tutkusu ile en karmaşık eserleri neredeyse kışkırtıcı bir sükûnetle seslendiren Vadim Repin'e, günümüzün önde gelen piyanistlerinden n Nikolai Lugansky'nin eşlik edeceği konser müzik ziyafetine dönüşecek.

Dünyayı fetheden ses İstanbul'a geliyor

Dünya müzik sahnesinin en güçlü seslerinden bariton Thomas Quasthoff, 25 Mart akşamı ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşmak üzere İş Sanat'a geliyor. Ses aralığı Bach'ın barok kantatlarından solo caz emprovizelere kadar uzanan, kuşağının en çok dikkat çeken şancılarından Alman bas bariton Thomas Quasthoff'un Mozart'ın aryalarını seslendireceği konserde kendisine "mükemmellik arayışında" sloganıyla tam anlamıyla uyumluluk gösteren Camerata Salzburg eşlik ediyor. Topluluğun şefliğini Barok ve Klasik dönem eser yorumculuğunda günümüzün önde gelen şeflerinden Andrea Marcon üstleniyor.

Notada Yazmayanlar sürprizlerle be sezona veda ediyor

Memet Ali Alabora ve Emir Gamsızoğlu'nun çocukları klasik müzikle tanıştırdıkları interaktif gösteri Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar bu sezonun son gösterisiyle 27 Mart Pazar günü İş Sanat sahnesinde olacak. Çocuklara klasik müziğin ne kadar eğlenceli olabileceğini anlatmak amacıyla yıllardır performanslar sergileyen ikili, minik dinleyicilere bu gösteride de İstanbul Trio ve sürprizkonuklar eşliğinde eğlenceli anlar yaşatacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title