Haberler

İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi Lodz'a Damga Vurdu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında finanse edilen ve Gaziantep Üniversitesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği "İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri için İş Sağlığı ve Güvenliği Üzerine...

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında finanse edilen ve Gaziantep Üniversitesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği "İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri için İş Sağlığı ve Güvenliği Üzerine Uygulanabilir Bir Müfredat Oluşturma" isimli projenin üçüncü ulusötesi toplantısı Polonya'nın Lodz şehrinde gerçekleştirildi.

Ev sahipliğini proje ortaklarından WyzszaSzkolaThe Academy of Business andHealthSciences'ın üstlendiği ulusötesi toplantısına Gaziantep Üniversitesini temsilen, proje koordinatörlerinden Dr. Öğr. Üyesi Filiz Çayırağası ve Öğr. Gör. G. Günbala Güven ile Öğr. Gör. Derya Çevik Taşdemir katıldı. Toplantıya ayrıca İspanya, Almanya ve Slovenya'dan proje ortakları da iştirak ederek, iş sağlığı ve güvenliği konusunun yasal boyutu üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Üçüncü ulusötesi toplantının ana gündemini, ortakların ülkelerindeki iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yasal mevzuatlarının detaylı bir şekilde sunumu ve analizi oluşturduğunu belirten Öğr. Gör. G. Günbala Güven, "Bu toplantı projemize oldukça önemli katkılar sağlamıştır. Ortaklar ülkelerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında kendi hukuk sistemleri çerçevesinde kabul edilen tüm yasal düzenlemelere, mevcut yasal düzenlemelere aykırılık halinde söz konusu olacak cezai ve hukuki yaptırımlar ile uygulamada yargılama anlamında yer edinmiş olan arabuluculuk gibi alternatif çözüm yollarının kabul edilip edilmediğine ilişkin sunumlarını yapmışlardır" şeklinde konuştu. Dr. Öğr. Üyesi Filiz Çayırağasıise, "Bu toplantıda, projemize önemli çıktılar sağlanmıştır.Toplantıda ülkemizdeki yasal düzenlemeler ile ortak ülkelerin yasal düzenlemeleri kıyaslanmış;bu çıktılar ülkemizde her geçen gün artan iş kazalarının, meslek hastalıklarının önüne geçilmesi, işverenlerin yükümlülükleri kapsamındaki eksik ve boşlukların ortaya konulması amacına hizmet etmektedir. Ortak ülkelerin iş sağlığı ve güvenliği alanında yürürlükte bulunan yasal çerçeve ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmuş olmaları proje kapsamında ilgili bakanlıklara politika önerisinde bulunabilme yolunu da açtı" ifadelerini kullandı.

Toplantının ikinci günü ise Polonya'da İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarını yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla organize edilen teknik geziler, eğlence kompleksi olan Atlas Arena ve hızlı trenlerin bakımlarının yapıldığı dzka Kolej' e düzenlendi. Öğr. Gör. Derya Çevik Taşdemir "Proaktif yönüyle öne çıkan ILO direktifleri ile ülkemizdeki iş sağlığı güvenliği düzenlemeleri Avrupa uygulamaları ile ciddi anlamda benzerlik göstermektedir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title