Haberler

İş-kur'dan Üniversite Öğrencilerine Konferans

Zonguldak İş-kur Müdürlüğü'nce, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğrencilerine "İş Arama ve Beceri Eğitimi" Konulu Konferans Verildi.

Zonguldak İş-Kur Müdürlüğü'nce, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencilerine "İş Arama ve Beceri Eğitimi" konulu konferans verildi.

Zonguldak İş-kur Müdürlüğü'nce üniversite öğrencilerine iş arama ve becerilerini geliştirme amaçlı konferans verildi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki seminere Zonguldak Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör yardımcısı İhsan Toroğlu, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı Başkanı Şenol Altuntaş ve öğrenciler katıldı. Konferansta, İş-Kur il Müdürü Cemal Yiğit, Zonguldak İş-Kur Müdürlüğü Uzmanı Hakkı Alkan, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yönetim Vakfı (TOSYÖV) temsilcisi Danışma Kurulu üyesi ve Rota Danışmanlık Şirketi sahibi Bernal Yüce öğrencilere iş arama ve eğitim konulu bilgiler verdi. Zonguldak İş-Kur Müdürlüğü Uzmanı Hakkı Alkan öğrencilere kendini tanıtma, işveren beklentileri, herhangi bir şirkete iş başvurusu, özgeçmiş ve özgeçmişin yazılışı, mülakat esnasında işveren tarafından beğenilmeyen davranışları sunum şeklinde anlatarak, öğrencilerin gelecekte iş ararken beceri ve üstün davranışları konusunda yapabilecekleri işleri anlattı. Seminerde konuşma yapan Bernal Yüce şunları kaydetti:

"Üniversiteyi bitirdikten sonra iş hayatına atıldım. Arkadaşlarımla birlikte ilk işimizi kurduğumuzda cebimde 4 öğrenci bileti vardı ve bir iş hanında oda tuttuk. Gelen müşterilerimizi komşudan aldığımız sandalyelerde ağırlıyorduk. Şimdi ise Zonguldak'ta vergi rekortmeni olan bir şirket haline geldik. Kazanılan büyük paralar ve kariyerler hayal kurma ile oluşur. Öğrenciler olarak siz hayalinizi kurun hayal kurarken de böyle bir şey olmaz diye size gülenler olacaktır onlara da aldırış etmeyin. Hayal gücünden ve yapılan hobilerden para kazanılabilir. Dost acı söyler ama yüzde 80'iniz sevdiği işlere sahip olamayacak ve o işlerde çalışamayacak. Bunun nedeni çalışmadan emeğinin karşılığını almadan severek çalışmak yerine çalışmak için çalışmak zorunluluğudur. Bu sorunu çözme yöntemi sorunları sorulara çevirmek ile mümkün olabilir. Eğer kendinize sorduğunuz sorularını cevaplayabileceğiniz şekilde sorarsanız çözümlerinizi de başkalarına muhtaç olmadan bulabilir ve uygulayabilirsiniz. Üniversitede okuyan erkek öğrenciler bazı hatalar yapıyor, mesela bir çoğunuz okul bittikten sonra askerliğinizin süresi geldiği için bu süreyi uzatıyorsunuz. Bu süreyi uzatmak yerine okulunuz bittikten sonra askerliğinizi yaparsanız sizin için bir avantaj olacaktır. Çünkü erkek personel alacak bir işveren bu personelde tercihini öncelikle askerliğini yapmışlardan yana kullanıyor. Bunun nedeni ise askerlik yapmış bir kişinin hayata bakış açısının askerlik yapmamışa göre farklı olmasıdır." Seminerin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör Yardımcısı İhsan Toroğlu seminerin sonunda İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit'e, İş-Kur Müdürlüğü Uzmanı Hakkı Alkan'a ve TOSYÖV ve Rota Danışmanlık Şirketi Sahibi Bernal Yüce'ye yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür belgesi ve plaket verdi.

(SŞ-SŞ-Y) 12.03.2008 18:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title