Haberler

İş Kazasında Parmaklarını Kopan Kaynak Ustası Yardım Bekliyor

İş kazasında parmaklarını kopan kaynak ustası yardım bekliyor Kopan üç parmağı, patronunun yaptığı kadar acı vermedi Çalıştığı iş yerinde üç parmağı kopan kaynak ustası, patronunun iş kazasını SGK'ya bildirmemesi nedeni ile zor günler geçiriyorSİVAS - Çalıştığı iş yerinde üç parmağı kopan...

İş kazasında parmaklarını kopan kaynak ustası yardım bekliyor

Kopan üç parmağı, patronunun yaptığı kadar acı vermedi

Çalıştığı iş yerinde üç parmağı kopan kaynak ustası, patronunun iş kazasını SGK'ya bildirmemesi nedeni ile zor günler geçiriyor

SİVAS - Çalıştığı iş yerinde üç parmağı kopan kaynak ustası, patronunun iş kazasını SGK'ya bildirmemesi nedeni ile zor günler geçiriyor.

İstanbul'da çalıştığı mobilya fabrikasında üç parmağı kopan kaynak ustasının kaza sonrası yaşadıkları kopan parmaklarından daha fazla acı verdi. Ocak ayında, kaynak ustası olmasına rağmen iş veren tarafından korunaksız olduğunu iddia ettiği testerede çalıştırılan Cengizhan Yılmaz'ın testereye kaptırdığı üç parmağı koptu. İşveren tarafından özel bir hastaneye kaldırılan Yılmaz'a ilk müdahale burada yapıldı. İş kazası raporu tutuldu. Ancak kopan parmaklar yerine dikilemeyince Yılmaz, GATA'ya sevk edildi. Kopan parmaklar içerisine protez yerleştirilerek burada dikildi. Normal uzunluğundan birer santim kısa olarak dikilen parmaklar dokunma ve hissetme kabiliyetini kaybetti.

Kaza SGK'ya bildirilmedi

Yılmaz için kopar parmaklarından daha acı olaylarda bundan sonra başladı. İlk önce çalışma kabiliyetini yitirdiği için işinden oldu. İşveren iş yerinde yaşanan kazayı SGK'ya bildirmediği için rapor paralarını alamadı. Yaklaşık 7 aydır sakat kaldığı için başvurduğu hiçbir işe de alınmadı. Evli ve iki çocuk babası olan Yılmaz, mağduriyetinin giderilmesi için konuyu hukuka taşıdı. Şimdi mahkemeden gelecek olumlu kararı bekliyor. Tek endişesi ise mahkeme süreci yaklaşık 2 yıl süreceği için bu süre zarfında ailesini geçindirebilecek bir iş bulamamak.

Yılmaz başından gelen talihsiz kaza ve sonrasında yaşadıklarını şu şekilde anlattı. "İstanbul'da bu yılın ilk ayında iş kazası geçirdim. Mobilya fabrikasında mesleğim olan kaynak ustası olarak işe başladım. Koruması olmayan bir testereye verildim. Anlamadığım bir iş olmasına ve ısrarıma rağmen yerim değiştirilmedi. Makinede üç parmağım koptu. Hastanede iş kazası tutanağı tutuldu. Karakoldan geldiler, tutanaklar tutuldu. Aradan 10 ay geçmesine rağmen hiçbir hakkımı alamadım. Müfettiş tahkikatı halen tamamlanmadı. Patronun iş kazısını SGK'ya bildirmediği için rapor paralarımı alamadım. Elim sakat kaldığı için kimse bana iş vermiyor. İŞKUR'da engel oranım resmileşmeden bana iş veremeyeceklerini söylediler. Evliyim, iki çocuğum var, kiradayım. Mağdurum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title