Haberler

İş Kazalarına Karşı Yaptırımlar Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İş Kazalarını Önleme Konusunda, İstihdam Paketi İçerisinde, Yeterli Olmayan Yaptırımları Yeterli Hale Getirme ve Alt İşverenle İlgili Düzenlemeleri Yasalara Yansıtmayı Düşündüklerini Bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş kazalarını önleme konusunda, istihdam paketi içerisinde, yeterli olmayan yaptırımları yeterli hale getirme ve alt işverenle ilgili düzenlemeleri yasalara yansıtmayı düşündüklerini bildirdi.

Çelik, tersanelerdeki ölümlü iş kazalarına ilişkin bir soru üzerine, bugün yeni bir işçinin kazada hayatını kaybettiğini haber aldıklarını belirtti.

Sendika ve işveren temsilcileri ile geçen hafta bir araya geldiklerini ve çok olumlu değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Çelik, bugüne kadar aynı masa etrafına gelemeyen tarafları buluşturduklarını ve ana sorunların nelerden kaynaklandığı konusunda bir mutabakat sağladıklarını bildirdi.

Çelik, bugün itibariyle çözüme ilişkin olarak tarafların bir araya gelerek çalışmalarını tamamlayacaklarını anlattı.

Çelik, istihdam paketi içerisinde yeterli olmayan yaptırımları yeterli hale getirme ve alt işverenle ilgili düzenlemeleri yasalara yansıtmayı düşündüklerini kaydetti.

Bakan Çelik, istihdam paketiyle ilgili bir soru üzerine, çalışmaları tamamladıklarını ve sosyal taraflarla paylaşma aşamasında olduklarını ifade etti. Çelik, paket içerisinde tartışılması gereken konular olduğunu, bunları sosyal taraflarla tartıştıktan sonra kısa süre içerisinde TBMM'ye sevk edeceklerini dile getirdi.

Faruk Çelik, kayıt dışı ile mücadelenin istihdam paketinde yer aldığını bildirdi.

-Prim indirimi-

Bakan Çelik, işverenlere yönelik sigorta primi indiriminin yürürlük tarihin nasıl düzenleneceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, ''2008 yılıyla ilgili Sayın Başbakan'ın açıklaması oldu. 2008 yılında olacak ama hangi ay olarak sorulacak olursa onunla ilgili değerlendirme yapıp Meclis'e sevk ederken ilgili ayını oraya ilave edeceğiz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title