Haberler

'İş Hayatına Kadın Dokunuşu' Paneli

Eskişehir Ticaret Odası (eto) Başkanı Harun Karacan, Kadınların İş Hayatındaki ve Toplumdaki Yerlerine Kendilerinin Sahip Çıkmaları Gerektiğini Söyledi

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, kadınların iş hayatındaki ve toplumdaki yerlerine kendilerinin sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Karacan, Eskişehir İl kadın Girişimciler Kurulu tarafından Anemon Otel'de düzenlenen 'İş Hayatına Kadın Dokunuşu' konulu panelde yaptığı konuşmada, oda seçimlerine hazırlanırken kadınların oda meclisinde, komitelerde olması gerektiğini ifade ettiklerini kaydetti.

Kadının elinin değdiği yerde güzel şeylerin olduğunu ifade eden Karacan, şöyle konuştu:

'Kadında hem anne şefkati ve hem aile sıcaklığı vardır. Kadın annedir, aile bireyidir, iş kadınıdır. Bu özellikleri iş hayatına, bulunduğu konuma taşıyan kadın başarılı olacaktır, oluyor. Türkiye'de, oda meclisinde ve komitelerde en fazla kadın üyeye sahip odayız. Bununla gurur duyuyoruz. Kadınlar özveriyle çalışıyor. Kadınlar hem işlerine bakıyor, hem annelik, yapıyorlar. Kadınlar çalışarak toplumda bir yere geleceklerini biliyorlar. Kadınlar artık işlerini kendileri takip ediyor. Kimse kimsenin işini kendisi gibi takip etmez. Bu kadınları yürekten tebrik ediyorum. Kadını destekliyoruz diye bir şey söylemedik. Kadına desteğimiz sözde değil. Kadına zaten hiç ayrım yapmıyoruz. Kadınlar sadece iş hayatında değil, yönetim ve sosyal hayatta da yerini almalıdır. Kadının olduğu yerde çok farklı konular oluyor. Kadın iş hayatındaki ve toplumdaki yerine kendisi sahip çıkmalıdır. Odaya kayıtlı 1800 üyemiz var. Keşke daha çok olsa. Bu salonlar kadınları almasa. Kentin ve ülkenin kalkınmasında önemli rol oynayan kadınlara çok teşekkür ediyorum. Kendilerine minnettarız.'

- 'ATATÜRK'ÜN HAYALİYDİ'-

Eskişehir İl kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı da hayata değer katan kadınların ekonomiye de değer katmak için çalıştıklarını belirterek, vizyon sahibi kadınların olduğu bir Eskişehir için yola çıktıklarını bildirdi.

Turizmden sanayiye, eğitimden ticarete kadar birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Sızanlı, şöyle devam etti:

'Şu anda aramızda yarattıkları başarılarla tüm dünyanın takdirini kazanmış kadınlarımız var. Türkiye'nin en büyük markalarını yarattılar. Türkiye'nin en büyük havaalanını hayata geçirdiler. Onların çalışmaları ve başarma azimleri bize ışık ve gurur oldu. Böylesine güçlü, hedefleri olan, aydınlık kadınların var olduğu bir ülke Atatürk'ün hayaliydi. Bu hayale ortak olmak, yılmadan, başarmak için çalışmak en büyük arzumuzdur. Bize destek olan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu'na, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'a, ETO Başkanı Harun Karacan'a teşekkür ediyorum.'

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Hey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'ın moderatörlüğünü yaptığı panele, Koton Mağazacılık ve Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz, Esenboğa Havalimanı Proje Mimarı Suzan Esirgen ve Coca Cola Türkiye Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas'ın konuşmacı olarak katıldı.

(CY-ÜNS) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title